HUNGRER ETTER SEIER: Alexander Kristoff (t.v) og Katusha går for hjemmejubel i Tour des Fjords. Foto: Even Emberland (procycling.no)
HUNGRER ETTER SEIER: Alexander Kristoff (t.v) og Katusha går for hjemmejubel i Tour des Fjords. Foto: Even Emberland (procycling.no)Vis mer

- Fansen krever at Kristoff vinner

Gjør ingenting for å dempe forventningene.

BERGEN (procycling.no): Forhåpningene til Alexander Kristoff er store før Tour des Fjords på hjemmebane.

Etter målgang i Ulvik på onsdagens etappe, følger fire etapper med mål i Rogaland. Stavangersyklisten får to etapper hvor målstreken er i Stavanger sentrum.

- Jeg vet det er mulig å vinne sammenlagt. Men jeg har også lyst til å vinne etapper. Jeg satser på seier og gul trøy på den første etappen, så får vi se det an derfra, forteller Kristoff til procycling.no dagen før rytterne starter på Bryggen i Bergen.

- Må vinne Det er ingen enkel oppgave som venter hjemmehelten.

Selv om det er innenfor rekkevidde for stavangersyklisten å vinne samtlige etapper om man ser på løypene, vet han det blir tøft.

- Jeg kan ikke bestille seirene selv om jeg er på hjemmebane, men jeg må vinne minst én etappe for at det skal være vits i å vise seg fram på hjemmebane, smiler 26-åringen.

Fem spurtsjanser I årets ritt får lagene bare stille med seks mann hver, akkurat som i Tour of Norway. Der triumferte han den første og siste dagen.

26-åringen var likevel sjanseløs i sammendraget på Østlandet. Den tøffe etappen til Lillehammer ble for mye for Kristoff, og han klarte ikke å følge de sterkeste.

Tour des Fjords har ingen avgjørende bakker som er like tøffe som Reistadbakken i Oppland. Det favoriserer Kristoff og andre spurtere.

Vil se triumfer Nordmannens sportsdirektør Torsten Schmidt ønsker å se hjemmefavoritten skinne. Derfor har mannskapet byttet inn to russiske arbeidshester fra Tour of Norway.

- Det er ingen tvil om at vi kommer til rittet for å vinne. I noen ritt må man ta det litt forsiktig, men her skal vi bare kjøre på.

- Vi har den lokale helten på laget. Da krever fansen at Kristoff og vi vinner.Lagkameratene er motiverte og i god form til å hjelpe Kristoff til suksess, forklarer Schmidt.

Likevel er det i hovedsak etappeseirer som er målet til den tyske sportsdirektøren og det russiske laget på de smale og svingete vestlandsveiene.

- For laget betyr det ikke en sammenlagtseier mye, men jeg vil gjerne få det til.

Følg rittet For å lykkes må stjernen hamle opp med norske kontinentalryttere og raske herrer fra utlandet. Sondre Holst Enger (Sparebanken Sør) viste nok en gang sitt potensial i Tour of Norway der han presset Kristoff til streken.

- Spurterne er ikke like kjente som i Tour of Norway, men etappene er ikke like tøffe. Det gjør at flere raske syklister kommer til å være med og konkurransen blir tøff, sier Kristoff.

Den første etappen er onsdag og går fra Bergen til Ulvik ved Hardangerfjorden. Feltet når toppen av en 6,8 kilometer lang bakke 17 kilometer før mål. Deretter venter en teknisk utforkjøring og avslutning.

Du følger procycling.nos direkteoppdateringer fra etappen fra klokka 13:45 onsdag.