Kjernen vil ha Stig Inge Bjørnebye fjernet

Fansen krever Bjørnebyes avgang

«Det stinker av hvordan Bjørnebye har utøvd jobben sin», skriver Kjernen. - Ingen kommentar, svarer RBK-ledelsen.

UNDER PRESS: Stig Inge Bjørnebye er sportslig leder i Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UNDER PRESS: Stig Inge Bjørnebye er sportslig leder i Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Rosenborgs supportergruppe, Kjernen, skriver onsdag kveld at de ønsker sportslig leder i klubben, Stig Inge Bjørnebye, sparket. Hvert avsnitt blir avsluttet med ordene «Det betyr at Bjørnebye må gå av».

«Det lukter vondt i kongeriket Rosenborg for tiden», innleder de, før de nevner noen av årsakene til at Bjørnebyes dager bør være talte.

Kjernen trekker fram håndteringen av prosjektet rundt Nicklas Bendtner som en av hovedårsakene til at Bjørnebye har mislykkes i jobben. Supportergruppa mener at prosjektet har utviklet seg til «en trillebår med hårete baller», og at den sportslige lederen bør få skylda for at klubben ikke har klart å selge spissen, som nå hever en gigantlønn uten å få spilletid under lagets nye trener, Eirik Horneland.

Kjernen understreker at de liker måten Bendtner har håndtert situasjonen på, og at de ønsker han lykke til videre.

VG ringte Bjørnebye, som på det tidspunket ikke hadde lest det selv.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette, var alt Bjørnebye ønsket å si om saken. Han har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

Dagbladet har snakket med kommunikasjonsleder Trond Alstad, som er like kortfattet som den sportslige lederen.

- Ingen kommentar, er hans svar til Kjernens innlegg.

Styreleder Ivar Koteng skjønte hva saken gjaldt da Dagbladet ringte, og gjentok svarene til Bjørnebye og Alstad:

- Ingen kommentar.

Kjernen skriver i sitt innlegg at ingen fra styret er tilgjengelig for ytterligere kommentar.

Agent Jim Solbakken

Kjernen går videre løs på Bjørnebyes strategier på overgangsmarkedet, som de ikke mener fungerer. De mener at den tidligere Liverpool-spilleren bare prater «vissvass», og går videre inn på klubbens omgang med agent Jim Solbakken.

Supportergruppa mener at Solbakken «representerer en moralsk fleksibilitet vi ikke aksepterer at klubben vår blir belemret med», og klandrer Bjørnebye for hans økte innflytelse i klubben.

Gustav Valsvik og Erik Botheim er blant spillerne i Rosenborg som har Solbakken som agent.

Kjernen lister også opp Bjørnebyes støtte til radikale endringer i norsk fotball, som ble foreslått av konsulentselskapet Hypercube for noen år siden. Hypercube foreslo at man skulle ha færre lag i Eliteserien, sluttspill og en flytting av tidspunktet for cupfinalen.

Horneland-ansettelsen

Kjernen nevner også trenerjakten, som til slutt endte med at det var Horneland som tok over etter Kåre Ingebrigtsen. Supportergruppa var kritiske til ansettelsen i utgangspunktet, og sier at også Horneland må gå om han ikke «spiller artig og angrepsvillig fotball».

De skriver at det var Bjørnebye som var ansvarlig for ansettelsen, og at han ikke kan få det samme ansvaret på nytt om klubben må ut og lete igjen. De ber også styreleder Ivar Koteng om å slutte å snakke i media, men heller starte å rydde opp.

Rosenborg ligger for øyeblikket på 8.-plass Eliteserien, og er ute av cupen etter tap mot Aalesunds Fotballklubb. I morgen møter Rosenborg bynabo Ranheim i Eliteserien.

Dagbladet har ikke fått kontakt med Eirik Horneland onsdag kveld.