Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fansen måpte etter Liverpools drømmeåpning. Nå måper de etter marerittavslutningen

Southampton snudde 0-2 til 3-2 mot Liverpool.

KOLLAPS: Liverpool kunne ha ledet med fem mål til pause, men tapte likevel 2-3 til slutt.
Action Images via Reuters / Tony O'Brien
KOLLAPS: Liverpool kunne ha ledet med fem mål til pause, men tapte likevel 2-3 til slutt. Action Images via Reuters / Tony O'Brien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Southampton - Liverpool 3-2 (0-2)

(Dagbladet): Liverpool har tappet Southampton for en rekke profiler de siste sesongene, men har likevel slitt med å slå klubben som alltid tryller frem nye stjerner.

Før dagens oppgjør lå lagene likt på tabellen med 44 poeng hver, men Liverpool har to kamper mindre spilt. Med tre tidligere Southampton-spillere i startelleveren, Nathaniel Clyne, Dejan Lovren og Adam Lallana, var gjestene i en egen klasse i 1. omgang.

Før pause kontret Jürgen Klopps Liverpool som Klopps Borussia Dortmund gjorde da de herjet i Champions League. Liverpool ledet 2-0 etter 21 minutter, men kunne like gjerne ledet med dobbelt så mange mål etter 1. omgang.

SLO TILBAKE: Graziano Pellé og Southampton snudde 0-2 til 3-2-seier mot Liverpool. Foto: 
Action Images via Reuters / Tony O'Brien
SLO TILBAKE: Graziano Pellé og Southampton snudde 0-2 til 3-2-seier mot Liverpool. Foto: Action Images via Reuters / Tony O'Brien Vis mer

- Liverpool har mannskap til å være ligaens beste kontringslag. Nå vet de også hvordan de skal utnytte det, skrev Lars Tjærnås på Twitter.

Manés revansje Men der 1. omgangen var en våt drøm for Liverpool, var 2. omgangen et forferdelig mareritt for Klopps elever. Liverpool kollapset fullstendig da Southampton slo tilbake etter et magisk comeback.

Sadio Mané bommet på straffespark rett etter at han ble byttet inn til pause, men ble likevel dagens store helt med to scoringer. I tillegg banket Graziano Pellé inn ett mål da Southampton snudde 0-2 til 3-2.

Etter 1. omgangen sammenlignet flere Liverpools angrepsfotball med det de gjorde i 2013/14 da Luis Suarez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling herjet som mest.

I 2. omgangen snudde imidlertid alt. De to omgangene var som dag og natt for begge lag. Sjelden har man sett større kontraster i én og samme kamp.

Drømmefotball Kampuret viste 17 minutter da Coutinho gjorde som mot Manchester United på torsdag og dro frem et øyeblikks magi.


Brasilianeren banket til fra 25 meter. Det som så ut til å være for langt hold, var ikke det likevel, for Coutinhos skudd var perfekt plassert i det lengste hjørnet.

Fire minutter senere fortsatte Liverpool å vise den angrepsfotballen som Jürgen Klopps menn har vist på sine beste dager.

Skadeplagede Daniel Sturridge er endelig frisk og god igjen og viste hvilke egenskaper Liverpool har savnet i hans fravær. Da stjernespissen mottok ballen av Divock Origi, var Sturrdige iskald og økte til 2-0.

Sjansesløseri I minuttene etter fortsatte gjestene å vise glimrende angrepsfotball. Det var som å se Borussia Dortmund under Klopps ledelse da Liverpool kontret seg til to nye store sjanser.

Først havnet Joe Allen alene med keeper, men Fraser Forster reddet mesterlig. Dernest fikk Sturridge en nesten identisk mulighet, men nok en gang ble Forster redningen for hjemmelaget.

KOLLAPS: Daniel Sturridge og Liverpool lekte seg borte mot Southampton i 1. omgang, men etter pause slo hjemmelaget kraftig tilbake. Drømmen ble mareritt for Liverpool. Foto: 
Action Images via Reuters / Tony O'Brien
KOLLAPS: Daniel Sturridge og Liverpool lekte seg borte mot Southampton i 1. omgang, men etter pause slo hjemmelaget kraftig tilbake. Drømmen ble mareritt for Liverpool. Foto: Action Images via Reuters / Tony O'Brien Vis mer

I det 33. spilleminutt banket Allen ballen i mål og jublet sammen med lagkompisene. Dommeren annullerte imidlertid scoringen, og Southampton satte i gang spillet midt i gjestenes jubelscener. Den spesielle situasjonen ble imidlertid stoppet av dommeren.

Scoret etter straffebom Fire minutter etter pause gikk Graziano Pellé i bakken og skaffet hjemmelaget straffespark.

Sadio Mané ble byttet inn til pause og fikk oppgaven fra straffemerket. Liverpool-keeper Simon Mignolet gikk imidlertid riktig vei og reddet straffesparket på mesterlig vis.

Mané fikk imidlertid sin revansje i det 64. spilleminutt. Pellé vant ballen høyt i banen og spilte den videre i Manés løpsretning. Hurtigtoget banket til på direkten og reduserte til 1-2.

Dermed var det ny spenning i kampen.

Manés revansje Hjemmelaget presset på og seks minutter før full tid utlignet Pellé. Italieneren vant først en hodeduell, før han selv tok imot nedfallsfrukten og banket inn 2-2 på kraftfullt vis.


Rett etterpå kom Mané alene igjennom og satte inn 3-2 etter forarbeid av Pellé. Senegaleseren kom inn til pause og startet med å bomme på straffespark. Men Mané scoret likevel to ganger til slutt og ble den store helten.

Southampton kunne dermed juble for tre poeng etter et utrolig comeback mot Liverpool etter to omganger som var som dag og natt. Nå er også Southampton tre poeng foran Liverpool på tabellen, men sistnevnte har to kamper til gode.Hele Norges coronakart