LER: Mads Følstad Skarsem tar stuntet med et smil. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
LER: Mads Følstad Skarsem tar stuntet med et smil. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Meldte dommeren inn i Blindeforbundet

Fansen raser mot avgjørelse. Meldte dommeren inn i Blindeforbundet

Dommeren selv tar det med et smil.

Det var Firdaposten som først omtalte den noe kuriøse saken.

Florø gjestet søndag Strømmen i Obosligaen. I 2-0-tapet var det spesielt én situasjon som skal ha irritert fansen, ifølge lokalavisa, nemlig at Strømmen-keeperen plukket ballen langt utenfor 16-meteren. Dommer Mads Følstad Skarsem tok ikke affære i situasjonen.

Én - eller flere - av supporterne bestemte seg da for å ta grep - og meldte Skarsem inn i Blindeforbundet.

Blindeforbundet kontaktet selv Firdaposten. De hadde nemlig fått en innmelding på Skarsem. På verveseddelen var navnet til Skarsem oppgitt, samt telefonnummeret til avisa.

Vet ikke hvem

Tirsdag ettermiddag hadde Jon Håvard Strømsnes, som er leder for Stimen, Florøs supporterklubb, ikke klart å finne ut hvem som sto bak stuntet.

- Jeg synes det er en artig måte å hinte om at dommerstanden i Obosligaen av og til ikke holder mål. Man viser misnøye på en litt morsom måte her, sier Strømsnes til Dagbladet.

Det var Martin Smestad i forbundet som la to og to sammen. Han sier det har skjedd før at dommere har blitt meldt inn av andre.

- Det er ikke ofte, men det har skjedd. Det er sikkert ikke siste gang det skjer, heller. Hvis noen dommere har gjort en dårlig innsats i supporteres øyne, har det skjedd at det har kommet en vervekupong til Blindeforbundet. Vi har da tatt kontakt, og vedkommende har sagt at dette ikke stemmer, forklarer Smestad overfor Dagbladet.

Tar det med et smil

Han understreker at det ikke er heldig at Blindeforbundet blir utnyttet på den måten.

- Vi kaster bort tida vi kunne brukt på bedre ting, som verken skal eller vil bli medlemmer hos oss. Av prinsipp er det ikke helt heldig at vi brukes til sånne ting, selv om spøken var uskyldig. Jeg må jo innrømme at det var litt morsomt. Men det er ikke helt heldig, sier.

Mads Følstad Skarsem dømte altså oppgjøret. Han hadde ikke fått med seg gesten da Dagbladet tok kontakt. Han reagerer med latter:

- Jeg bruker ikke så mye energi på det, det får stå for deres egen regning. Men jeg forstår hvorfor de reagerer, det gjør jeg. Det skjønner jeg selv i ettertid, også, sier Skarsem til Dagbladet.