Fansen raser mot Neymar

Overgangssagaen rundt Neymar kan se ut til å ta slutt i nær framtid. Og det virker ikke som han blir savnet i PSG om han får sin vilje.

RASER: Fansen er ikke fornøyd med Neymars oppførsel de siste ukene. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Scanpix
RASER: Fansen er ikke fornøyd med Neymars oppførsel de siste ukene. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB ScanpixVis mer

I flere måneder har det pågått en ellevill overgangssaga rundt Neymar, der han visstnok skal ønske seg tilbake til Spania - aller helst gamleklubben Barcelona. Paris Saint-Germain virket i starten svært motvillige til å selge sin store stjerne, men ettersom ukene har gått, har de innsett at Neymar ikke kan overtales.

Det har også fansen innsett, og under PSGs første seriekamp mot Nîmes Olympique, som PSG vant 3-0, fikk Neymar oppmerksomhet på negativt vis.

Hetset av fansen

For det virker som at store deler av fansen i Paris er forbannet på sin store stjerne etter hans oppførsel. Han møtte opp til treningsleir i sommer ei uke for seint, i tillegg til at han ikke var med mot Nîmes.

Fansen stilte opp med flere bannere, der de ba om Neymars avgang. Blant annet på plakaten som er avbildet over står det «Neymar. Ha deg vekk» Samtidig var det også fans som kom med syrlige rop mot brasilianeren.

Ifølge flere aviser, blant annet spanske Sport, kalte flere supportere Neymar for «Horesønn» på spansk i løpet av kampen. Han er med andre ord ingen populær mann i Paris om dagen.

SLAG: Neymar er fratatt kapteinsbindet for Brasil etter slaget mot en supporter i april. Vis mer

Og de siste dagene har flere personligheter i PSG hintet til at en løsning er på gang. Neymar har blitt linket til Real Madrid og Barcelona, og det virker som at en av klubbene skal klare å få kloa i stjerna.

Thomas Tuchel forklarte litt om situasjonen etter gårsdagens kamp mot Nîmes.

- Vi må finne løsninger uten Neymar. Det er umulig å miste ham og finne en spiller som gjør det han gjør. Jeg har ingen nyhet om hans framtid, og det er mellom PSG, han og en annen klubb. Jeg vil at han skal fortsette å spille med alle sammen. Hvis han drar, kommer jeg ikke til å få sove, sa Tuchel til det franske TV-programmet Canal Football Club ifølge Goal.

- Real Madrid i førersetet

Til tross for at Neymar kan irritere på seg fansen og sikkert noen i klubben, så er det ingen tvil om at kvalitetene hans kan trengs i ethvert lag.

Samtidig kan det tenkes at han ikke blir savnet like mye nå som tidligere. Kylian Mbappé blir stadig bedre, og det virker som han blir PSGs store stjerne i kommende sesong.

Spanske aviser har virket noe usikre på hvilken klubb som faktisk ligger i førersetet i kampen om Neymar. Men den Barcelona-baserte avisa Sport skrev nylig at det er trøbbel i forhandlingene mellom PSG og Barca.

De hevder at PSG krever tre spillere og en betydelig sum med penger. Slik ting er nå, ser en overgang til Barcelona vanskelig ut, og katalanerne har blitt informert om at Real Madrid jobber for en overgang.

Men i Frankrike hevdes det at Barcelona er i førersetet, og at de har satt inn støtet i forhandlingene. Radiokanalen RMC hevder at PSG kommer til å godta en spiller sammen med en pengesum.

Mye tyder på at denne spilleren kan bli Philippe Coutinho. Han har slitt med å finne seg til rette i Barcelona, og ting tyder på at brasilianeren er på vei bort. Både PSG og Bayern München skal være interesserte, ifølge Mundo Deportivo.