FORBANNA: En argentinsk tilhenger spytter mot banen, tydelig skuffet over kampens skjebne. Foto: REUTERS/Ivan Alvarado
FORBANNA: En argentinsk tilhenger spytter mot banen, tydelig skuffet over kampens skjebne. Foto: REUTERS/Ivan AlvaradoVis mer

Argentina tapte for Kroatia i gruppespillet i VM 2018

Fansen raser mot sine egne: - Du er ubrukelig

Argentinske fans var ekstremt oppgitt over landslagssjef Sampaoli etter sjokktapet mot Kroatia torsdag. Kasper Wikestad mener det er fullt forståelig.

- Du er ubrukelig, ropte argentinske fans mot landslagssjef Jorge Sampaoli torsdag kveld. Det melder den argentinske avisa Diario.

Kampen mot Kroatia ble etter hvert et mareritt for Messi og lagkameratene. Da Ivan Rakitic satte inn 3-0 målet og tapet var et faktum, skriver flere argentinske medier at Sampaoli ble målskive for fansen. Publikum ropte og spyttet mot benken, og vaktene på stadion fikk en tøff jobb med å holde fansen unna indre bane.

Ifølge avisene ble også ei flaske kastet mot Sampaoli og den skal angivelig ha truffet ham i hodet.

Fotballekspert Kasper Wikestad forstår godt at fansen reagerer som de gjør.

- På alle mulige måter. Sampaoli har ikke gjort en god jobb med dette laget, sier Wikestad til Dagbladet.

- IKKE SJARMERENDE: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen reagerer på filmingen i herrenes fotball-VM. Ikke spesielt sjarmerende, er meldingen fra fotballjentene. Video: Dagbladet TV Vis mer

Katastrofe

Wikestad mener at Argentina var en varslet katastrofe, til tross for at det kanskje ikke var så tydelig da en av verdens beste spillere er lagets store profil.

- Argentina sleit på vei inn i VM og i første kamp mot Island. Laget har ikke klart å finne ut av ting og treneren må ta mye av skylda, både med spillestil og laguttak, sier han.

Argentina er nå på god vei til å ryke ut av gruppespillet. Island, som Messi ikke var spesielt imponert over, må tape mot Nigeria fredag for at Argentina fortsatt skal ha gode muligheter til å avansere til sluttspillet.

Fotballeksperten har ikke avskrevet Argentina helt.

- Teoretisk sett har Argentina fortsatt alle muligheter til å gå videre. Dersom Island taper mot Nigeria ligger mye i egne hender. Fotballhjertet mitt blør for Argentina, men dersom de ikke finner ut av ting, ser jeg ingen grunn til at laget skal gå videre fra gruppespillet, sier Wikestad.

Landslagssjefen var tydelig skuffet etter tapet.

- Jeg tar på meg skylda. Det er mitt ansvar, sa landslagssjef Sampaoli etter kampen.

Sergio Agüero er optimistisk og målrettet mot neste kamp.

- Vi må slå Nigeria i siste kamp og samtidig håpe på at de andre resultatene går vår vei, sa han.

Fiasko

Argentina kan dermed være på vei mot en kjempefiasko i årets VM. Totalt har laget ett poeng etter to spilte kamper. Lionel Messi har vunnet 32 titler med FC Barcelona, men bare en tittel med Argentina. Fansen ønsker så inderlig å se at Messi vinner et VM, men den drømmen henger nå i en tynn tråd.

Målscoreren Luka Modric støtter Messi etter all kritikken han har mottatt.

- Messi kan ikke gjøre alt alene, i fotball trenger man hjelp, sa han etter kampen.

Han var selv kjempefornøyd med lagets innsats.

- Vi trodde på forhånd at vi kunne slå Argentina, men vi visste at vi måtte spille en perfekt kamp. Det beviste vi da kampen startet.

Modric var en av kampens profiler. I det 80. minutt satte han inn 2-0-målet ved et knallhardt skudd fra sekstenmeteren.