UNG: Marcus Rashford tildeles draktnummer 10. Foto: Kieran Mcmanus/Shutterstock
UNG: Marcus Rashford tildeles draktnummer 10. Foto: Kieran Mcmanus/ShutterstockVis mer

Marcus Rashford får draktnummer 10:

Fansen raser over Mourinhos avgjørelse

Ansvarlig redaktør i Uniteds supporterklubb er derimot storfornøyd med valget.

Manchester United har ikke hatt en optimal sesongoppkjøring. José Mourinho har gjentatte ganger vært i medienes søkelys etter hans spisse uttalelser og klager rundt spillerkjøp, laguttak og mer. Nå nærmer sesongoppkjøringa seg slutten, noe manageren ser fram til.

- Endelig er en vanskelig sesongoppkjøring over og nå må vi være friske og klare til sesongstart på fredag, sier Mourinho til MUTV sine hjemmesider.

Manageren har slitt med den tredje sesongen i flere av de siste klubbene han har vært sjef for. Tapene i oppkjøringen mot Liverpool og Bayern München uroer fansen.

Overgangsvinduet har ikke vært det beste, da Mourinho ikke skal ha fått inn de han ønsket. Rykter om at Pogba er på vei til Barcelona, har heller ikke hjulpet på.

Dag Langerød, ansvarlig redaktør for Manchester Uniteds supporterklubb i Norge, svarer dette på Dagbladets spørsmål om hva han synes om Mourinho:

- Dersom jeg skal gå gjennom alt jeg synes om ham, så måtte jeg hatt over ti sider tilgjengelig til det, sier Langerød.

Likevel er han sikker på at Mourinho fortsetter og at de gode resultatene vil komme.

- United vil nok slippe å måtte gå gjennom enda ett managerbytte etter Ferguson. Han blir, og når United står med ni poeng etter de tre første kampene, som er godt mulig, er vi fornøyde igjen, sier Langerød.

Toppen av isfjellet

Rett før sesongoppkjøringens siste kamp mot Bayern München, måtte fansen godta å bli sjokkert nok en gang av Mourinho. Grunnen? Fordi han tildelte unggutten Marcus Rashford draktnummer 10.

Dette blir den andre gangen Rashford bytter nummer. Unggutten fikk nummer 19 i 2016 av Mourinho etter at han startet United-karrieren med nummer 39 under Louis van Gaal.

Tidligere har store stjerner som Rooney og Zlatan båret det verdifulle tallet. Zlatan hadde det for ett år, mens Rooney spilte med nummeret i ti år. Nå skal den 20 år gamle unggutten spille med draktnummeret på ryggen.

- Han ville ha det. Han har alltid hatt lyst på det. Selvfølgelig respekterte han det da store Rooney og Zlatan hadde det. Selvfølgelig var Rashford i skyggen av dem. Men han har ventet på muligheten og nå er drakta ledig. Det er noe stort for han, så la oss gi han skjorta, sier Mourinho til MUTV.

Nå raser fansen. Ifølge den engelske avisa Express, langer tilhengerne ut på sosiale medier.

«Når fortjener en 20 år gammel gutt et så prestisjefullt nummer i United?», skriver en fan på Twitter.

«Hva skjer med verden. Det er som den gangen vi ga nummer sju til Depay», skriver en annen.

«Rashford har drevet tull i to år nå. Ikke tale om at han fortjener nummer 10!», skriver en siste.

- Positivt

Det fins likevel noen som er glad på Rashfords vegne.

«En gutt fra lokale trakter, som er kommet så langt på egen hånd. Hvordan kan man ikke være glad på hans vegne», skriver en.

Dag Langerød er veldig fornøyd med Mourinhos avgjørelse.

- Jeg synes det er veldig positivt at en ung, egenprodusert spiller får tildelt et slikt legendarisk nummer. Rashford har et stort potensial og dette er et tegn på at han blir satset på.

Akademiet

Bortsett fra Rashford, så er Mark Hughes og David Beckham de eneste guttene som har gått gradene i United og fått tildelt nummer 10.

Akademiet er viktig for Mourinho.

- De unge spillerne må spille på juniorlaget. Det er der de spiller til vanlig. De gode unge spillerne er for unge, vi har ikke nok gode spillere som er 20 eller 21, som for eksempel Real Madrid har.

- Våre skikkelig gode spillere er unge, rundt 16, 17 og 18. De må spille i sin liga, trene med oss og få en fin opplevelse der, sa Mourinho til Manchester Evening News.

Dag Langerød forklarer:

- Det er viktig for United å vise at de satser på egne spillere. Det er også et sterkt signal rettet mot resten av de unge spillerne. Er du god nok, så får du sjansen, sier Langerød.