Fansen røpet ingen

Det var fryktet trøbbel på tribunene i forbindelse med den påståtte voldtekten. Men engelske supportere la bånd på seg.

 • Chelsea-spilleren: Vil fortelle politiet alt «Spillerne vet hvem de er, media vet hvem de er og takket være internett vet millioner av befolkningen hvem de er,» skriver The Independent.

  Men tross frykten for at fansen til klubbene som har spillere som er anklaget for voldtekt av en 17 år gammel jente, skulle røpe noe: Fansen oppførte seg unormalt tilbakeholdende.

  Avslåtte mikrofoner


  TV-selskapene og radiokanalene hadde skrudd ned - eller var klare til å slå av - mikrofonene som normalt fanger inn stemningen på tribunene. Etermediene var livredde for å bli dømt for injurier om de kringkastet beskyldninger mot enkeltspillere i saken som har satt hele det fotballgale England på hodet denne uka.

  Det skulle vise seg at frykten var ubegrunnet. «Fansen kjenner tydeligvis reglene om forakt for retten bedre enn enkelte av redaktørene av websidene og avisene de leser,» skriver The Independent.

  Det ble nemlig ikke oppdaget noen hets av de mest rykteomspunne navnene i dag.

  Dempet stemning


  Da laget som i engelsk presse omtales som «klubben i sentrum av påstandene» kom på banen før dagens kamp, var stemningen dempet. Også da spillernes navn - som normalt møtes med et jubelbrøl - ble lest opp var det rolig på tribunen.

  Sikkerhetsvaktene på arenaen hadde blitt instruert om å føre bort personer som hisset opp stemningen. Supporterne var advart om at de kunne bli tiltalt for å forstyrre offentlig ro og orden.

  Advarslene ga altså ønsket resultat. Selv om stadig flere har en mistanke om hvem det gjelder, ser engelskmennene ut til å respektere at navnene ikke skal røpes før noen er formelt knyttet til saken.

  Til uka er det ventet at politiet vil starte avhørene med mistenkte spillere.

STILLE: Fansen holdt seg på matta på engelske Premier League-arenaer i dag. Bildet er fra forrige sesong, og har ingenting med påstått involverte klubber å gjøre.