Fansen ropte på Riise

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpoolmanager Gerard Houllier satte John Arne Riise på benken i går fordi nordmannen spille hele landskampen mot Nederland onsdag. Det likte hjemmefansen dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da det ble klart at nordmannen skulle starte på benken, svarte The Kop med å synge Riise-sangen flere ganger. Ålesunderen ble hyllet før både lagkaptein Sami Hyypiä og hjemmeyndlingene Steven Gerrard og Michael Owen.

For Houllier var det imidlertid om å gjøre å markere overfor landslagssjef Nils Johan Semb at Riise ikke skulle ha spilt 90 minutter mot Nederland. Dermed satte han nordmannen på benken.

På direkte spørsmål fra Dagbladet om avgjørelsen om å sette Riise på benken mest av alt var et signal til Semb, svarte Houllier:

- Jeg har vært landslagstrener, så jeg vet at du må være lur. Bruker du spillerne i 90 minutter hver gang, blir de ødelagt. Jeg tenker på spillerens velferd, ikke Liverpool Football Club når jeg sier dette.

- Hadde dere noen avtale med Norge om at Riise bare skulle spille en omgang?

- Nei, men det er lov å være lur, sier Houllier.

Rett hjem

Riise selv ønsket ikke å kommentere saken. Før kampen, og før han selv visste at han skulle starte på benken, var det intet problem å få en prat. Men etter kampen kom Liverpools pressetalskvinne Kate Thompson for å fortelle at Riise hadde dratt rett hjem. Nordmannen markerte seg heller ikke i de 18 minuttene han til slutt fikk som innbytter for Michael Owen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer