Fansen ropte på Riise

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpoolmanager Gerard Houllier satte John Arne Riise på benken i går fordi nordmannen spille hele landskampen mot Nederland onsdag. Det likte hjemmefansen dårlig.

Da det ble klart at nordmannen skulle starte på benken, svarte The Kop med å synge Riise-sangen flere ganger. Ålesunderen ble hyllet før både lagkaptein Sami Hyypiä og hjemmeyndlingene Steven Gerrard og Michael Owen.

For Houllier var det imidlertid om å gjøre å markere overfor landslagssjef Nils Johan Semb at Riise ikke skulle ha spilt 90 minutter mot Nederland. Dermed satte han nordmannen på benken.

På direkte spørsmål fra Dagbladet om avgjørelsen om å sette Riise på benken mest av alt var et signal til Semb, svarte Houllier:

- Jeg har vært landslagstrener, så jeg vet at du må være lur. Bruker du spillerne i 90 minutter hver gang, blir de ødelagt. Jeg tenker på spillerens velferd, ikke Liverpool Football Club når jeg sier dette.

- Hadde dere noen avtale med Norge om at Riise bare skulle spille en omgang?

- Nei, men det er lov å være lur, sier Houllier.

Rett hjem

Riise selv ønsket ikke å kommentere saken. Før kampen, og før han selv visste at han skulle starte på benken, var det intet problem å få en prat. Men etter kampen kom Liverpools pressetalskvinne Kate Thompson for å fortelle at Riise hadde dratt rett hjem. Nordmannen markerte seg heller ikke i de 18 minuttene han til slutt fikk som innbytter for Michael Owen.

I nordmannens sted startet Houllier med El-Hadji Diouf og Michael Owen som spisser, mens Emile Heskey kom inn på venstrekant. Det viste seg å være et særdeles velykket trekk.

Snappet ballen

Allerede etter tre minutter snappet Heskey ballen fra en uheldig Paul Telfer, satte fart mot dødlinja og la inn til Diouf ved bakerste stolpe. Senegaleseren hadde få problemer med å styre inn sitt første mål for klubben. Nummer to kom fem minutter etter pause. Et langt innkast fra Abel Xavier ble stusset videre av Heskey til Diouf som stanget ballen i nettaket.

Danny Murphy satte inn Liverpools tredje mål på straffe.

SPRUDLET: El-Hadji Diouf sendte Anfield til himmels med sine scoringer i går.