SCORET: Christian Bolanos scoret i målfesten på Brann Stadion. Etter tapet for Start ropte Brann-fansen på styrets avgang. Foto: Astrid M Nordhaug / DIGITALSPORT.
SCORET: Christian Bolanos scoret i målfesten på Brann Stadion. Etter tapet for Start ropte Brann-fansen på styrets avgang. Foto: Astrid M Nordhaug / DIGITALSPORT.Vis mer

Fansen ropte på styrets avgang etter nok et Brann-tap

- Tungt og trasig, sier Steinar Nilsen.

|||BERGEN (Dagbladet): Brann - Start 3-4.

Start synes å være en garantist for målrike kamper og etter 3-4 i Brann befestet sørlendingene posisjonen i toppen av tabellen.

Et svært misfornøyd hjemmepublikum ropte taktfast etter styrets avgang og spillerne ble pepet av banen etter den målrike kampen.

Brann trener Steinar Nilsen uttrykket forståelse for publikums reaksjon da han snakket med Dagbladet etter kampen.

- Det er selvfølgelig utrolig tungt og trasig å høre det som blir ropt. Jeg er stolt over klubben og er stolt over å være trener i Brann og det er trist å høre sånne rop. Samtidig skjønner jeg at folk blir frustrert og jeg er den første til å beklage når ting butter i mot. Som trener har jeg hovedansvar siden det er jeg som tar ut laget, understreker han.

Nilsen vil likevel ikke grave seg ned og oppfordret alle som har hjerte i klubben til å stille opp videre.

- Nå håper jeg alle folk som har et stort hjerte for klubben stiller opp, vi trenger det. Jeg forstår at folk som betaler for å se oss blir skuffet på dager som dette, men vi må bare stå på videre, avslutter han.

- Er i god stim
Start-trener Knut Tørum var selvfølgelig i en litt annen sinnsstemning etter kampen.

Seieren var nok en imponerende skalp for sørlendingene som befestet sin posisjon i toppen av tabellen.

- Det var en veldig levende fotballkamp hvor vi var svært effektive i minuttene kampen sto og vippet. Jeg skjønner at Brann er skuffet etter den første timen, men vi spiller fin fotball og tar vare på sjansene våre. Vi er i en god stim om dagen og scorer mange mål og skaper masse sjanser. I dag var det selvfølgelig veldig gøy og vi bidro til en fin fotballfest, sier Tørum fornøyd.

Starts Christer Kleiven og Ole Martin Årst deler, etter dagens kamp, andreplassen på toppscorerlisten i Tippeligaen med fem mål hver på like mange kamper.

Sist kamp scoret Kleiven to mål mot Vålerenga og i dag var det Årst sin tur til å notere seg for to scoringer.

Veteranen var i perlehumør, men nektet likevel å ta av etter drømmestarten på årets Tippeliga da Dagbladet traff ham etter kampslutt.

- Det er litt merkelig å stå med to mål i dag, og fem totalt, men det er utrolig deilig og jeg klager jo ikke akkurat. Likevel kan det snu fort og dere i pressen er jo flinkere til å telle kamper uten mål enn med så dere vet sikkert hva jeg snakker om, sier Årst fornøyd.

Angriperen vil ikke høre snakk om medaljer og fokuserer som resten av laget på kortsiktige mål. Han mener Starts mentalitet har mye av æren på suksessen så langt.

- Vi kan ikke oppjustere noen mål enda, det blir litt for tidlig og litt for dumt. Vi har et system hvor vi fokuserer på fem og fem kamper og jeg vil ikke tenke for langt frem i tid. Jeg kan imidlertid røpe at målsettingen for de fem første kampene er slått, gliser han.

— Vi spiller attraktiv fotball som appellerer til folk og peiser på selv om vi leder. Det er utrolig moro å være med på, avslutter han.

Drømmestart
Brann fikk en drømmestart foran egne tilskuere da Diego Guastavino sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun ett og et halvt minutt på Stadion.

Erik Mjelde spilte Erik Huseklepp fint igjennom på høyre og den lynraske angriperen stormet mot Starts mål.

Inne i feltet ventet spissmakker Guastavino og den lille ballkunstneren fra Uruguay hadde få problemer med å sende Brann i ledelsen.

Til tross for det tidlige målet fortsatte Brann, anført av en svært livlig spissduo, å utfordre Starts noe vaklende forsvar.

Etter ti minutter smalt det derimot i andre enden av banen.

START-JUBEL: Sørlendingene har hatt en god start på årets Tippeliga. Denne gang var det Brann som fikk merke de gules form. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
START-JUBEL: Sørlendingene har hatt en god start på årets Tippeliga. Denne gang var det Brann som fikk merke de gules form. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Mads Stokkelien, som fikk sitt gjennombrudd mot nettopp Brann på Stadion i fjor, smalt ballen i stolpen og på returen ventet en rutinert måljeger.

Ole Martin Årst sto akkurat der han skulle og kunne sikkert sette inn utligningsmålet for sørlendingene, for en start på kampen!

Målfesten fortsatte
Etter 15 minutter ropte hjemmelaget på straffe da Petter Vaagan Moen falt inne i Starts 16-meter etter det han mente var en dytt.

Dommer Ken Henry Haraldsen vinket imidlertid spillet videre.

Syv minutter senere var det duket for nok et mål og som så ofte før var det Starts Christian Bolaños som var i hovedrollen.

Tijan Jaiteh var uheldig og gled da han skulle motta en ball inne på Starts banehalvdel og Solomon Owello overtok ballen.

Nigerianeren på Starts midtbane stormet fremover og spilte perfekt igjennom Bolaños og magikeren fra Costa Rica satte ballen elegant i lengste hjørne forbi Opdal.

Nydelig kontring av Start.

Det tok ikke lang tid før lagene igjen var like langt i Bergen.

Kampuret viste 27 minutter da Erik Huseklepp slo inn et frispark fra venstrekanten.

Bak i feltet ventet Branns midtstopper Yaw Ihle Amankwah og unggutten headet ballen tilbake i feltet mot en hjemvendt yndling fra Bergen. Erik Mjelde stupte frem og headet ballen i nettmaskene bak Kenneth Høie i Start-målet, dermed var lagene like langt.

Start til pause med ledelse
Etter målshow og svært rufsete forsvarsspill fra begge lag roet kampen seg noe ned og det så ut til at kampen skulle stå uavgjort ved halv tid.

Fem minutter før pause slo imidlertid ringreven Ole Martin Årst til igjen.

Etter det som så ut til å være en avblåsning for skade fikk likevel Start frispark ved egen 16-meter og ballen ble sendt opp mot Branns mål. Etter litt frem og tilbake rundt 16-meteren endte ballen hos Christer Kleiven på venstresiden og formspilleren hos de gule slo et perfekt innlegg inn mot Ole Martin Årst.

Veteranen la seg fint til siden og satte vakkert inn sitt andre mål for dagen på hel volley.

Dermed gikk gultrøyene til pause med ledelsen på Stadion!

Makrellfotballen fortsatte
Etter en svært innholdsrik første omgang tok det imidlertid ti minutter før det igjen var målfarlig på Stadion, da Erik Bakke sendte av gårde et godt skudd like til side for stolpen til Start.

To minutter senere var det en svært målhet Start-spiller som presenterte seg igjen.

Christer Kleiven scoret to mål mot Vålerenga sist og etter 57 minutter satte unggutten på Starts midtbane inn sitt femte mål for sesongen på utsøkt vis.

Ole Martin Årst dempet fint ned et innlegg fra venstre og trillet ballen løst tilbake mot midtbanekometen.

Kleiven smalt til med venstre og ballen føyk inn bak en sjanseløs Håkon Opdal i Brann-målet.

En svært kontrollert og fin avslutning av Start-spilleren selv om Brann sitt forsvar var i overkant avventende med presset i sitausjonen.
Brann satset selvfølgelig svært offensivt etter scoringen, noe som førte til en rekke gode overgangsmuligheter for meget kontringssterke Start. Mads Stokkelien burde definitivt satt spikeren i kista etter 80 minutter da han fikk en enorm sjanse etter en god Start-kontring.
Ropte på styrets avgang

Fem minutter før slutt syntes Brann-fansen å ha fått nok og ropte taktfast etter styrets avgang på Stadion.

Et svært presset Brann-styre vil nok gå travle tider i møte de neste dagene.

To minutter på overtid satte Branns midtbanegeneral, Eirik Bakke, inn 3-4 etter et innlegg fra innbytter Bjarte Haugsdal, men det ble et trøstemål for rødtrøyene som fortsetter sin ferd i bunnen av tabellen.