FOR EN GOD SAK: Adam Clayton spilte dagens kamp mot Leicester City med blått og hvitt hår, etter at fansen samlet inn penger til veldedighet. Foto:  John Clifton / Action Images / NTB Scanpix
FOR EN GOD SAK: Adam Clayton spilte dagens kamp mot Leicester City med blått og hvitt hår, etter at fansen samlet inn penger til veldedighet. Foto: John Clifton / Action Images / NTB ScanpixVis mer

Fansen samlet inn penger, Championship-spiller måtte farge skjegget hvitt og blått

Pengene går til veldedighet.

(Dagbladet): Adam Clayton spiller for Huddersfield Town i Championship, og på dagens kamp mot Leicester City kunne supporterne på stadion se han spille med hvitt og blått skjegg, helt i tråd med klubbens draktfarger.

Bakgrunnen for den nye skjegg-fargen er en ganske så hyggelig historie.

Ble lat Mange velger å la skjegget gro i november, også kalt movember, for å sette fokus på kreftsaken.

Clayton sier til Examiner at han egentlig ikke tenkte så mye over at det var movember da han sluttet å barbere seg i november.

- Jeg ble bare litt lat. Jeg barberte meg ikke på en måned, og plutselig var det et skjegg, sier han.

Kjæresten likte det ikke Clayton fikk ulike tilbakemeldinger på sitt nye ansiktshår, men en som ikke likte det var kjæresten Amanda.

- Jeg har trimmet det litt, men ikke tatt noe på lengden. Amanda liker det ikke, og har ikke vært nær meg på tre måneder, så jeg tror skjegget snart må gå, så jeg får litt oppmerksomhet fra henne, sier han til Examiner.

Det ble også opprettet en egen Facebook-gruppe, som heter «Adam Clayton's beard appreciation society».

For tre uker siden fikk han ekstra mye oppmerksomhet, da det røde skjegget plutselig var blitt svart.

- Folk spurte seg om jeg hadde farget det, og ja, det hadde jeg. Jeg var blitt litt lei, og ville friske det litt opp. Det så litt ut som et jukseskjegg, sier Clayton.

Innsamlingsaksjon Så fant han ut at han faktisk kunne bruke skjegget til noe fornuftig.

Han bestemte seg for at hvis han på én uke fikk samlet inn 1000 pund (10 000 kroner) til klubbens egen veldedighetsorganisasjon Hudderfields Town Foundation skulle han farge skjegget i klubbens farger.

Organisasjonen samler inn penger for å hjelpe barn og unge i området, og bruker en del av pengene på å servere frokost til barn.

Det har kommet inn 1714 pund (17 000 kroner) i innsamlingen, og Clayton stilte derfor opp på dagens kamp med blått og hvitt skjegg.

Han sa også at hvis det kom inn 1000 pund, så skulle han selv donere 500 pund ekstra, noen venner av han ville gi 200 pund, og styreleder Dean Hoyle sa at han også skulle donere ett pund for hvert pund som kom inn, så totalt fikk Claytons skjegg samlet inn 4000 pund (40 000 kroner).

Forsvinner nå Men nå som han både har fått samlet inn penger, og satt fokus på veldedighet, så forsvinner skjegget.

- Jeg har fått nok av det. Jeg kommer aldri til å glattbarbert da, jeg kommer alltid til å ha skjeggstubber, sier han til Examiner.

• Huddersfield tapte kampen mot Leicester 0-2.