Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fansen snudde seg i jubelrus da City herjet

Sunderland ble rundspilt i Manchester.

KVARTER MED KOS: Adam Johnson ga City ledelsen etter bare ni minutter, og de lyseblå doblet ikke lenge etter.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
KVARTER MED KOS: Adam Johnson ga City ledelsen etter bare ni minutter, og de lyseblå doblet ikke lenge etter.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

(Dagbladet): Manchester City - Sunderland 5-0.

Manchester City gjorde kort prosess med Sunderland i ettermiddag, og tok sin sjette strake hjemmeseier mot Steve Bruces mannskap uten å slite voldsomt for det.

City ledet 2-0 allerede før kvarteret var spilt, og ga i tillegg hjemmefansen mer å juble for enn bare poeng da de fortsatte å angripe selv etter at seieren var langt på vei sikret.

De lyseblå har fått mye kritikk for manglende offensiv entusiasme denne sesongen, men spesielt før pause så City ut som det laget du forestiller deg når du ser hvilke elleve Roberto Mancini faktisk kan plukke ut.

Vakkert av Johnson
1-0 satt etter ni minutter, regi: Adam Johnson.

Vingen spilte vakkert gjennom Yaya Touré, som hadde stålkontroll da han gjengjeldte tjenesten og fant Johnson inne foran mål.

Johnson la ballen til rette med en berøring, og brukte den neste til å plassere kula forbi Simon Mignolet.

2-0 kom fra straffemerket.

David Silva slo en lur pasning gjennom til Carlos Tevez, og Phil Bardsley ble for sein i forsøket på å stanse argentineren inne i feltet.

Tevez fikk ballen unna rett før Bardsley satte inn taklingen, straffen var klar, og Tevez satte den selv i mål - via hanskene til Mignolet.

City fortsatte kjøret noen minutter, men roet tempoet etter hvert. Det inviterte Sunderland delvis inn i kampen igjen.

Bortelagets største sjanse før hvilen var imidlertid bare et skudd fra distanse, Asamoah Gyan var en meter unna mål med sitt volley-forsøk noen minutter unna pausesignalet.

Våknet igjen mot slutten
Andre omgang var lenge preget av resultatet, og første halvdel av den er det lite å si om.

MED RYGGEN TIL: City-supporterne feirer mål som Lech Poznan-fansen gjorde det på City of Manchester.Foto: SCANPIX/AFP/ PAUL ELLIS
MED RYGGEN TIL: City-supporterne feirer mål som Lech Poznan-fansen gjorde det på City of Manchester.Foto: SCANPIX/AFP/ PAUL ELLIS Vis mer

Drøyt 20 minutter før slutt fikk imidlertid City målet som langt på vei gjorde saken helt klar, og som fikk festen skikkelig i gang.

Carlos Tevez la opp til Mario Balotelli inne i feltet, og da Michael Turner fikk stoppet skuddforsøket, var det bare nok til å servere David Silva ved straffemerket.

Silva var iskald, og utsidepasset ballen i venstre hjørne.

City ville ha mer.

Patrick Vieira erstattet Adam Johnson kort etter scoring nummer tre, og økte til fire med sin første berøring.

En corner ble klarert og hamret inn i feltet på nytt, og ved bakre stolpe skled franskmannen ballen så vidt over linja med låret.

Yaya Touré utnyttet Lee Cattermoles forferdelige feilpasning til å vippe 5-0 over Simon Mignolet med et kvarter igjen, og da kunne City-supporterne virkelig feire.

Det gjorde de som Lech Poznan-fansen gjorde på City of Manchester tidligere denne sesongen: De snudde ryggen til banen og hoppet i vei.

Roberto Mancini og co inntar tredjeplassen i Premier League, tre poeng bak Arsenal med en kamp mer spilt.

DEN GÅR INN: Carlos Tevez' straffe var ikke av de aller beste, men målvakt Simon Mignolet klarte ikke mer enn å dytte ballen lenger inn i hjørnet.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
DEN GÅR INN: Carlos Tevez' straffe var ikke av de aller beste, men målvakt Simon Mignolet klarte ikke mer enn å dytte ballen lenger inn i hjørnet.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media