AU: Montreal Canadiens-spiller Brendan Gallagher og Mats Zuccarello var tilsynelatende ute etter å ta hverandre i den første av potensielt sju møter i sluttspillet. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press/AP/NTB Scanpix
AU: Montreal Canadiens-spiller Brendan Gallagher og Mats Zuccarello var tilsynelatende ute etter å ta hverandre i den første av potensielt sju møter i sluttspillet. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press/AP/NTB ScanpixVis mer

NHL-sluttspillet:

Fansen spår at Zuccarello kommer til å bli slåsskjempe etter sluttspillduell i natt: 
- Det smeller bra

New York Rangers slo Montreal Canadiens 2–0 da NHL-sluttspillet åpnet med en «norsk duell».

New York Rangers - Montreal Canadiens: 2-0
(Dagbladet): Kommer vi til å se en lettvekter-slåsskamp i sluttspillserien mellom New York Rangers og Montreal Canadiens? Spørsmålet blir stilt av NBC Sports, som viser til den ampre stemningen mellom Norges hockeyfavoritt, Mats Zuccarello Aasen og Canadiens' Brendan Gallagher i nattas match.

Det er langt fra uvanlig at temperaturen øker når sluttspillet er i gang, men flere reagerer på at det var banens to minste spillere som var mest ivrige etter å slåss.

For da andre omgang i nattas sluttspillduell var litt over halvspilt, satte Gallagher inn en solid takling på Zuccarello - som fløy inn i plexiglasset. Nordmannen svarte noen få sekunder seinere med en knetakling, som kommentatorene mente burde endt opp med et par minutters utvisning.

- De kommer til å ta livet av hverandre

NBC skriver at «forakten» mellom de to spillerne virker å bygge seg opp, og både fans og eksperter håper nå å se flere harde sammenstøt mellom de to:

«Mats Zuccarello og Brendan Gallagher kommer til å slåss i denne serien, og det kommer til å bli strålende», skriver NHL-skribenten Pat Iverson på Twitter.

«De kommer til å ta livet av hverandre innen den tredje matchen», skriver en annen.

Med totalt 98 taklinger og 62 skudd, ble det en fysisk tøff match, skriver Nettavisen - som også snakket med Zuccarello:

- Det smeller bra. Det er moro, det sånn det skal være! Det er bare å komme seg på beina igjen, sier nordmannen til Nettavisen.

«Norsk» sluttspillduell

Nattas sluttspillduell var også historisk, sett med norske øyne. Det var nemlig første gang to nordmenn møttes i NHL-sluttspillet.

TO NORDMENN: Canadiens' Andreas Martinsen fikk også gitt litt juling i løpet av de ni minuttene han fikk på isen. Her er han avbildet i det takler Rangers-målscorer Jesper Fast. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press / NTB Scanpix
TO NORDMENN: Canadiens' Andreas Martinsen fikk også gitt litt juling i løpet av de ni minuttene han fikk på isen. Her er han avbildet i det takler Rangers-målscorer Jesper Fast. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press / NTB Scanpix Vis mer

Andreas Martinsens Montreal Canadiens åpnet også best, med tre ganger så mange skudd på mål i første omgang som Rangers. Det var likevel bortelaget Rangers som fikk periodens eneste mål da Tanner Glass gikk alene og sørget for 1-0, skriver NTB.

I andre og tredje periode var presset størst den andre veien, og Rangers «tok igjen det tapte» med tanke på scoringsforsøk. Likevel gikk hele andre periode og det meste av den siste uten at stillingen ble endret. Men til slutt fikk gjestene uttelling igjen etter at Canadiens tok ut målvakten i en siste innsats for å sikre uavgjort og forlengning. Med hjelp fra Jesper Fast sørget Michael Grabner for 2-0.

Verken Andreas Martinsen på Canadiens eller Mats Zuccarello på Rangers tegnet seg på scoringslisten, men Zucca pådro seg en utvisning i kampens siste minutt da han og nevnte Gallagher utvekslet slag.

De to norske spillerne fikk henholdsvis 9 og 20 minutter på isen denne gangen.

Canadiens vant grunnspillet i divisjonen, mens Rangers tok seg videre på en wild card-plass etter å ha blitt nummer fire i grunnspillet. Runden de nå er inne i spilles som best av sju. Onsdagens seier gir dermed Rangers en fordel før lagene møtes igjen fredag. Også den kampen spilles i Montreal.

(Dagbladet/NTB)