- Fansen stjal håret mitt

LONDON (Dagbladet): - Etter at jeg hadde klippet håret mitt, var det noen som endevendte søplekassene til frisørsalongen. Kanskje de skal selge det, jeg vet ikke, forteller en usedvanlig åpenhjertig David Beckham.

Fotballstjernen avslører at de berømte lokkene som falt for noen uker siden er blitt mat for hungrige fans. Han snakker ut i et eksklusivt og sjeldent intervju med den seriøse britiske avisa, The Times.

- Jeg vet ikke hva de skal med håret mitt, men folk forsøker å si at det er vi, Victoria og jeg, som søker publisitet.

Synger ikke

David Beckham snakker åpent om livet som superstjerne og hvordan han jages hemningsløst hele tida av folk som vil ta del i livet hans.

- Det eneste jeg har lyst å bli kjent for, er å være en god fotballspiller, forteller United-stjernen. Og fortsetter:

- Jeg har fått mange tilbud om å være med i film eller gjøre musikk. Jeg får sånne forespørsler hele tida, men jeg kommer ikke til å synge med Victoria eller vise meg fram på annen måte. Jeg prøver bare å leve et normalt liv.

Trusler og brev

- Victoria, Brooklyn og jeg lever med konstant press. Hele tida mottar vi trusler og brev. Den dagen Victoria opptrådte på BritAwards hadde hun fått trusler. Det var derfor hun var så oppskaket, forteller ektemann David.

Tydelig preget av at det er Beckham og Posh som får skylda for å ville stå fram i offentligheten.

- Jeg er en sjenert fyr. Det er det bare familien min og de nærmeste vennene som vet. Folk flest ser ikke det. Selvtilliten min på banen får jeg av dem jeg spiller sammen med.

Beckham snakker også ut om hvordan han hele tida kommer på avisenes førstesider, uten å ha stilt opp sjøl.

- De manipulerer bilder. Tar et gammelt og forandrer farge på skjorta. Jeg har bare stilt opp på to fotoseanser, inkludert bryllupet mitt. Men jeg havner på førstesidene uansett.

Ingen partyløve

Beckham blir ikke bare avbildet på fotballbanen. Svært ofte er det på vei til en restaurant eller en kjendistilstelning. Han avviser imidlertid bestemt at han lever et hektisk uteliv.

- Jeg er ingen partyløve. Det spiller ingen rolle hvor jeg går ut for å spise middag. Jeg kunne gå i nærmeste sjappe, men uansett vil det være en med kamera der. Jeg fester ikke døgnet rundt eller går masse på nattklubb, forteller Beckham.

Og forsikrer at en av dem som virkelig kjenner til hva som skjer i livet hans, er manager Sir Alex Ferguson.

maria.espinoza@dagbladet.no

BEKYMRET: David Beckham og familien lever under konstant press. - Hele tida mottar vi trusler og brev, sier superstjernen.