SCORET TO: Ohi Omoijuanfo (til høyre) jubler sammen med Sebastian Pedersen (t.v.) etter å ha scoret sitt andre mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SCORET TO: Ohi Omoijuanfo (til høyre) jubler sammen med Sebastian Pedersen (t.v.) etter å ha scoret sitt andre mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Tippeliga-kvaliken:

Fansen stormet banen da Stabæk sikret plassen

Dramatikk på Nadderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Stabæk - Jerv 2-0 (0-0, pause. 2-1 sammenlagt), kvalifisering til Eliteserien 2017

(Dagbladet): Stabæk så lenge ut til å rykke ned fra årets Tippeliga, etter å ha tapt den første kvalikkampen 1-0 på onsdag.

Men da åtte minutter gjensto på Nadderud, dukket den tidligere Jerv-spilleren Ohi Omoijuanfo opp.

Med to scoringer på to minutter, sikret Omoijuanfo ny kontrakt i den øverste divisjonen for Bærum-laget.

Skremte vertene

De gulkledde vant hjemmekampen i Grimstad på onsdag 1-0, og trengte egentlig bare forsvare sammenlagtledelsen. Noe de virkelig forsøkte på med å senke tempoet på hver eneste dødball.

For så fort de gulkledde gjestene fikk ballen, tok de det helt med ro. Litt vel mye, vil nok mange si. Særlig på dødballer.

For Jerv hadde ingenting å tape i kveld - kun alt å vinne. Derfor tok de seg god tid på dødballene, og forsøkte å dra ned tempoet på kampen.

Bortelaget fikk to gode sjanser tidlig i kampen, da de fikk frispark få centimetere utenfor 16-meteren. De gulkledde klarte dog ikke å utnytte mulighetene, men fikk anledning til å skremme vertene noe.

I løpet av den første omgangen kunne det altså bikket både den ene og den andre veien, men verken de blå eller gule klarte å få ballen i mål.

God jobb av dommer Moen

Det så skummelt ut tidlig i andreomgangen, da Stabæk-keeper Sayouba Mandé gikk ut for å stoppe Jervs Ulrik Berglann, som kom så å si alene mot mål og så ut til å gå i bakken etter møtet med Mandé på drøye 20 meter.

Dommer Svein Oddvar Moen vinket spillet videre, og tv-bildene viste at Moen gjorde en god jobb: Berglann kastet seg i bakken før de to var nær hverandre.

FEIRET MED FANSEN: Stabæk-trener Toni Ordinas jublet med fansen etter seieren som sikret plassen på øverste nivå. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FEIRET MED FANSEN: Stabæk-trener Toni Ordinas jublet med fansen etter seieren som sikret plassen på øverste nivå. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

To minutter senere fikk Luc Kassi og Stabæk en enorm mulighet, etter at ballen snek seg forbi alt og alle innenfor Jervs 16-meter. På andre siden sto Kassi, men ryggsekken gjorde at han sendte ballen over mål.

Andreomgangen startet slik den første sluttet: jevnt. Begge lag var på hugget, og det så ut til at Jerv skjønte at de måtte prøve seg mer på mål, i tilfelle Stabæk skulle få hull på byllen til slutt.

Gikk for scoring

Selv om bortelaget gjorde mye for å dra ned tempoet og forsvare seg, valgte Jerv-treneren å sette innpå spissen Pape Sow.

Den gulkledde fansen øynet et håp om opprykk etterhvert som tida gikk, og en periode kunne man bare høre den tilreisende fansen synge.

Men Stabæk-fansen forsøkte iherdig å løfte spillet til sine kjære spillere. Og da åtte minutter gjenstod fikk fansen - og spillerne - lønn for strevet, da Omoijuanfo scoret de to svært viktige målene.

Og fansen følte nok de fortjente å være med på feiringen. Da Omoijuanfo satte mål nummer to, skjønte hjemmefansen at de var så nære, så nære - og stormet banen. Det hele var heldigvis raskt over, og de to lagene kunne spille ferdig.

Jerv hadde på langt nær gitt opp håp om en scoring, men klarte aldri å svare Stabæks to mål. Dermed blir det også fotball på øverste nivå for bærumslaget neste sesong.

- Fotball kan være så vakkert, så smertefullt, så trist, så lykkelig på en og samme tid, sa TV 2s Marius Skjelbæk da hundrevis av Stabæk-fans stormet banen etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer