Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fansen stormet banen for å skjelle ut egne spillerne

Nå er River Plate 90 minutter unna sitt første nedrykk.

(Dagbladet): Rasende supportere av den argentinske fotballstorheten River Plate tok seg inn på banen og skjelte ut sine egne spillere.

Da var laget akkurat havnet under 2-0 borte i en kvalifiseringskamp mot Belgrano fra Cordoba som spiller på nest øverste nivå, Primera B Nacional.

Kampen ble forsinket i 20 minutter etter at supportene tok seg inn gjennom et hull i gjerde for å fortelle spillerne hva de syntes om innsatsen deres. Først etter garantier fra arrangørene om at det ikke skulle gjenta seg, godtok dommeren å fortsette kampen.

River Plate er mestvinnende i argentinsk seriefotball med 33 ligatitler. Klubben som rundet 110 år 25. mai, har aldri før rykket ned fra øverste divisjon, men har altså nå havnet på kvalikplass.

Det argentinske ligasystemet er intrikat. Nedrykk avgjøres av poengsnitt over tre sesonger, og River Plate sliter nå med svake resultater over de tre siste årene.

Nå er River Plate bare 90 minutter unna sitt første nedrykk. Men dersom de vinner returkampen med to mål og klarer uavgjort sammenlagt, beholder de plassen. Ifølge Reuters favoriseres nemlig laget fra førstedivisjon ved uavgjort.