Premier League

Fansen tar grep

De rasistiske angrepene på Paul Pogba ryster klubben, spillerne og supporterne. Lørdag kan Manchester United-stjerna få tidenes støtte på Old Trafford.

SKUFFENDE: Paul Pogba fortvilte etter straffebommen på Molineux Stadium mandag. Trolig får han ikke ta straffen neste gang. Ole Gunnar Solskjær skulle helst dratt fra Molineux med tre poeng. Foto: NTB scanpix
SKUFFENDE: Paul Pogba fortvilte etter straffebommen på Molineux Stadium mandag. Trolig får han ikke ta straffen neste gang. Ole Gunnar Solskjær skulle helst dratt fra Molineux med tre poeng. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): En straffebom mot Wolverhampton var nok: Umiddelbart etterpå ble Paul Pogba (26) hetset for dette og hudfargen.

De kvalmende angrepene sjokkererer Manchester United-familien. Når klubben tar imot Crystal Palace i morgen, kan han få den varmeste støtten han noen gang har fått.

- Vi ønsker virkelig å stå bak ham og la ham få vite at han har støtte fra fansen, sier en talsperson for supporterfraksjonen Red Army til Manchester Evening News.

- Pogba har en splittende karakter. Men alle gir ham enstemmig støtte når det kommer til det som skjedde her om dagen. Han trenger å vite at han har oss i ryggen og at vi alltid støtter enhver United-spiller.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT: ... venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje et bilde - med spillerne. Reporter / video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær vil ta opp tråden på en pressekonferanse i dag, i anledning kampen. Straffesparket i 1-1-kampen mot Wolverhampton mandag, må være et av de mest omtalte i Premier League-historien.

Diskusjon

Først oppsto det tilsynelatende en diskusjon mellom Pogba og Marcus Rashford om hvem som skulle ta det. Etterpå ble Solskjær beskyldt for å ha vist svake lederegenskaper som tillot at det ble «forvirring» rundt hvem som skulle gå fram til ellevemetersmerket.

Da Pogba bommet, var helvete løs på sosiale medier. Så ille var det at klubben rykket ut og fordømte de rasistiske angrepene på det sterkeste. Det samme gjorde flere United-profiler.

- Som kaptein, lagkamerat og idrettsutøver: Det er ikke noe rom for rasisme eller diskriminering, skriver keeper David de Gea til sine 12,3 millioner følgere på Twitter.

- Grusomt. Sosiale medier må gjøre noe med dette. Alle kontoer som blir åpnet, bør verifiseres med pass eller kjørekort. Stopp disse patetiske trollene fra å opprette kontoer for å misbruke folk, skriver midtstopper Harry Maguire.

RASISME: Onsdagens aviser i England fokuserer på Ole Gunnar Solskjær og Paul Pogba. Stjernas straffemiss, og de rasistiske kommentarene som fulgte, får spalteplass. Video: Tore Ulrik Bratland. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Manchester United er en familie. Paul Pogba er en stor del av den familien. Et angrep på ham, er et angrep på alle, skriver Marcus Rashford.

Samarbeid

Red Army er en supporterfraksjon som jobber tett med klubben. Målet er å forbedre atmosfæren på Old Trafford, noe tidligere trener José Mourinho ofte klaget på.

Lørdag kan stemningen løfte seg til nye høyder, ikke minst med tanke på den planlagte Pogba-støtten. Franskmannen, som har sju millioner følgere på Twitter, har ikke kommentert angrepene.

- Folk drar til stadion for å glede seg over fotballen og ha det hygggelig. Ikke for å lide på grunn av dette. Jeg er for kjærlighet - ikke hat, sier lagkamerat Anthony Martial til Sky Sports.

Da Dagbladet var utenfor Uniteds treningsanlegg i går, ventet flere supportere på Pogba. Men det ble med håpet.

- Han stopper dessverre aldri for oss. Sånn er det bare, sier Chris O'Connor.