- Fansen til Liverpool og United ville gått amok

Overtroisk Cardiff-eier pådrar seg supporternes vrede.

KAN FÅ RØDE DRAKTER: Cardiff-eier Vincent Tan ønsker å bytte farge på laget drakter. Han mener rødt bringer mer lykke. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
KAN FÅ RØDE DRAKTER: Cardiff-eier Vincent Tan ønsker å bytte farge på laget drakter. Han mener rødt bringer mer lykke. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

(Dagbladet): Cardiff tapte mot West Ham i playoff til Premier League mandag, men blåtrøyene fra Wales har levert en god sesong med blant annet finaletap mot Liverpool etter straffekonkurranse i ligacupen.

Nå melder The Sun at Cardiff-eier Vincent Tan ønsker å bytte draktfarge fra blå til rød.

Grunnen er: Rødt er en farge som gir mer hell og lykke.

Leder i Cardiffs norske supporterklubb, Scandinavian Bluebirds, er skeptisk til eierens ønske.

- Selv om jeg er glad i rødt, blir det helt feil. Jeg er veldig skeptisk, og det blir på mange måter en helt ny klubb. Draktene er blå, stadion er blå og alt skal være blått, sier supporterleder Anders Sigdestad til Dagbladet.

PROTESTER?: Lederen for Cardiffs norske supporterklubb tror fansen vil protestere hvis laget får røde drakter. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
PROTESTER?: Lederen for Cardiffs norske supporterklubb tror fansen vil protestere hvis laget får røde drakter. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

- Og supporterklubben heter Scandinavian Bluebirds?

- Ja, det blir jo for dumt å bytte til Redbirds. Jeg fikk høre om draktønsket i går, og det kom veldig brått på meg, sier Sigdestad.

Drage i logo Sigdestad mener det vil bli store protester fra supportere, spesielt i Wales og England, hvis laget bytter farge. I tillegg ønsker Vincent Tan å endre klubblogoen.

Cardiff har i dag en blå og hvit logo, med en fugl i midten. Klubbeieren ønsker å ha en drage i logoen. Det er en drage i det walisiske flagget, og i Kina er den et symbol på styrke.

- Fansen fra for eksempel Liverpool og Manchester United ville gått amok dersom de byttet draktfarge. Det ville vært utenkelig, sier Sigdestad

Han er likevel ikke utelukkende negativ til klubbeieren.

Én milliard kroner Vincent Tan vil ifølge NTB spytte inn rundt én milliard kroner i klubben, for å blidgjøre fansen ved et eventuelt bytte av drakter.

RØD JUBEL: Cardiff har blå drakter - men kan bytte til rødt fra neste sesong. Foto:  AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
RØD JUBEL: Cardiff har blå drakter - men kan bytte til rødt fra neste sesong. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

- Klubben kan jo få et sportslig løft, men jeg tror ikke det betyr så mye for supporterne. Det er snakk om mye penger, men å beholde klubben er viktigere, sier Sigdestad.

- Vi vil gjerne rykke opp, men ikke for enhver pris, sier han.

Cardiff har i dag rundt 30 registrerte norske fans.

- Vi har vært rundt 30 medlemmer en god stund, men da klubben hentet Robbie Fowler i 2007 doblet antallet seg. Nå er vi tilbake på rundt 30, sier den norske supportersjefen.

FINALE-TAP: Cardiff tapte ligacupfinalen mot Liverpool tidligere i år. Foto: AP Photo/Sang Tan
FINALE-TAP: Cardiff tapte ligacupfinalen mot Liverpool tidligere i år. Foto: AP Photo/Sang Tan Vis mer