Fansen vil ha Drillo

På ungarske nettaviser fosser det nå inn støtteerklæringer for Drillo som ny landslagssjef. Sjøl tviler Drillo sterkt på at det blir noe av.

Dagbladet og flere ungarske aviser skrev i går at det ungarske fotballforbundet har Drillo som favoritt til å ta over jobben som landslagssjef etter Lothar Matthäus. Tyskeren går 99 prosent sikkert til Besiktas etter bare et halvt år i Ungarn. Ungarske aviser og ulike chatsider fylles nå med stoff og leserinnlegg om den tidligere norske landslagssjefen.

-  Svært mange skriver om Drillo på chat-sidene. De aller fleste er positive. Og det overrasker meg hvor utrolig godt ungarere flest kjenner til Drillo og resultatene hans, sier norsk-ungareren Gabor Molnar til Dagbladet.

Drillo tviler

Molnar er fotballinteressert ingeniør og bosatt i Heggedal i Asker. Han knyttet i fjor høst den første kontakten mellom Drillo og det ungarske fotballforbundet.

-  Ungarerne kjenner også til Drillos politiske innstilling (kommunist, red.anm). Politisk er jo Ungarn langt mer delt mellom høyre og venstre enn her i Norge, men en av innskriverne mener for eksempel at det er det samme hva Drillo står for, og at Drillo gjerne kunne vært muslim, og at han selv da skulle tatt på seg turban og gått på kamp, bare Drillo fikk Ungarn til å vinne.

Sjøl tar Drillo oppstyret med stor ro. Foreløpig har han ikke hørt fra andre enn journalister.

Helt taust

-  Jeg tror det er høyst usannsynlig at jeg blir trener for Ungarn. Jeg tviler sterkt på at de tør å satse på en utenlandsk trener nå. Er ganske sikker på at de velger en ungarer, sier Drillo til Dagbladet.

Dessuten mener Drillo at han burde hørt noe konkret allerede for at det skulle være særlig aktuelt. Han hadde i fjor høst besøk av både presidenten, visepresidenten og generalsekretæren i det ungarske fotballforbundet.

Døra er likevel på gløtt:

-  Det er ikke en uinteressant jobb, men det er et ugunstig tidspunkt å ta over laget nå like før VM-kvaliken fordi jeg ikke kjenner laget godt nok, sier Drillo.

-  I så fall måtte det være å gå inn i et to- eller trespann med ungarske trenere, legger han til.

Drillo brukte for øvrig deler av gårsdagen til å snakke i telefon med ungarske journalister.

-  Men det er ikke journalistene som ansetter landslagssjef - heldigvis, sier Drillo.