Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United:

Fansens dom: Kvitt deg med disse seks spillerne, Mourinho

Fansen har talt og mener Manchester United bør kvitte seg med flere stjerner i vinter.

RYDDER OPP? Manchester United og Jose Mourinho er nummer seks i Premier League. Nå har fansen sagt hvem de mener bør ut av spillerne. Foto: Reuters / Andrew Boyers 
RYDDER OPP? Manchester United og Jose Mourinho er nummer seks i Premier League. Nå har fansen sagt hvem de mener bør ut av spillerne. Foto: Reuters / Andrew Boyers  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United og manager José Mourinho har hatt en turbulent høstsesong og lørdag klokka 13.30 venter Arsenal på Old Trafford.

Flere i Uniteds stjernegalleri har vært fullstendig i kulda de siste månedene og nå har lokalavisa Manchester Evening News bedt leserne og supporteren stemme fram spillerne som bør bort.

Avstemmingen viser at følgende spillere bør selges når overgangsvinduet åpner 1. januar:

Phil Jones, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Marcos Rojo og Marouane Fellaini.

Det er Phil Jones - som kanskje noe overraskende - får aller flest stemmer. 44,8 prosent har stemt på at forsvarsspilleren skal vrakes i januar.

Tett

Rett bak følger Schneiderlin med 44,1 prosent.

Deretter Schweinsteiger (40,1), Depay (36,7), Rojo (22,2) og Fellaini (18,4) . Avisas lesere ble bedt om å plukke ut seks spillere som bør ofres av klubben.

- Spesielt overrasket er jeg ikke. Men jeg er heller ikke enig, sier Dag Langerød, redaktør for United.no, til Dagbladet.

Slik oppsummerer United-redaktøren de øverste på lista:

BØR UT: Phil Jones. Foto: NTB Scanpix
BØR UT: Phil Jones. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Phil Jones (kjøpt fra Blackburn i 2011):

- Ja, han har vært mye skadd og det kan ikke fortsette sånn. Men nå er han tilbake og har én kamp nå sist. Phil Jones var ikke god under Louis van Gaal, men han har fortsatt tid på seg. Jeg mener det er for tidlig å selge ham, sier Langerød.

Morgan Schneiderlin (kom fra Southampton i 2015):

BØR UT: Morgan Schneiderlin. Foto: NTB Scanpix
BØR UT: Morgan Schneiderlin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg trodde Schneiderlin skulle få en «ny vår» under Mourinho, men det har ikke skjedd. Han har ikke fått ut sitt beste i United. Jeg er likevel ikke sikker på at han bør ut. Samtidig må det tas med i vurderingen om noen nye kommer inn i januar - og selvsagt prisen. Kommer det et bra bud, så kan Schneiderlin ryke, sier Langerød.

Bastian Schweinsteiger (fra Bayern i 2015):

BØR UT: Bastian Schweinsteiger. Foto: NTB Scanpix
BØR UT: Bastian Schweinsteiger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Schweinsteiger ble «tatt» som et eksempel av Mourinho i sommer. Han var ikke god nok i fjor og tok ikke den lederoppgaven mange hadde trodd. Personlig mener jeg behandlingen han har fått av Mourinho er i overkant tøff. Vi har ikke sett noe som tyder på at Schweinsteiger kan løfte laget, sier Langerød om tyskeren som ikke har fått trene med førstelaget i høst.

Memphis Depay (fra PSV i 2015):

- Jeg begynner å bli usikker på Depay. Hvis jeg skulle stryke over ett navn med en penn, så er pennen veldig nærme navnen til Depay. Han har et stort talent, men det er noe med ham som ikke ser riktig ut. Det gjelder rolle, tempo, hurtighet og basisferdigheter. Jeg har begynt å miste troen, sier Langerød

BØR UT: Memphis Depay. Foto: PA Images
BØR UT: Memphis Depay. Foto: PA Images Vis mer

Spår handel

Manchester United er nummer seks i Premier League etter 11 kamper. Laget er seks poeng bak Arsenal på fjerdeplass - og åtte poeng bak serieleder Liverpool.

United-redaktøren tror på et januarvindu der Mourinho vil være aktiv.

- Ja, jeg tror det vil skje mye. Mourinho kom til klubben i juni og tok noen grep. Blant annet med Schweinsteiger. Mye handler om å bygge sitt eget lag og Mourinho har sagt at hvert overgangsvindu må brukes. Så spørs det hva som skjer. Mange av Uniteds stjerner har ikke spilt godt nok, men jeg tror også klubben er avhengig av å hente spillere, før mange forsvinner, sier Langerød.

Han fortsetter:

- Ingenting vil glede meg mer enn at Depay lykkes i United, men jeg tror ikke det skjer. Ingenting vil glede meg mer enn at Rooney finner gammel form, men jeg tror ikke det skjer. Mourinho må få lov til å rydde opp og vi må gi ham litt tid. Hvis han mener at noen må selges, så tror jeg også det er rett for klubben, sier Langerød.

Ønsker kjøp

Lokalavisa Manchester Evening News har også spurt sine lesere om hvilke spillere United bør hente inn. Spesielt ett nevn skiller seg ut:

74,7 prosent har stemt på Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund). Bak følger Fabinho (Monaco), Diego Godin (A. Madrid) og Isco (R. Madrid).

ETTERTRAKTET: Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer 
ETTERTRAKTET: Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer  Vis mer

Slik vurderer Langerød:

Pierre-Emerick Aubameyang, spiss:

- Han har fart og han har utviklet seg veldig når det gjelder avslutninger. Han kan være et veldig interessant kjøp. Men er det realistisk? Jeg tror neppe han kommer til United i januar, kanskje mye med tanke på Champions League, sier Langerød.

Fabinho, back og midtbane:

- Jeg har sett lite av Fabinho, men vet han har et bra skudd. Samtidig er jeg usikker på om han er en spillertype vi trenger. Antonio Valencia har gjort en god jobb på backen og vi har flere alternativer, sier Langerød.

Diego Godin, midtstopper:

- Han er rutinert og kanskje en ledertype som United trenger. Godin er ingen unggutt (30 år), men Mourinho har før gjort lignende kjøp. Godin er interessant, sier United-redaktøren.

Isco, midtbane/angrep:

SKUFFELSE: Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan. Foto: NTB Scanpix
SKUFFELSE: Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Isco er en god spiller, men ikke det United trenger. Han er kanskje litt lik Mata og andre spillertyper klubben allerede har. Isco er kjent for bra driv med ballen, men er kanskje en «fattigmanns David Silva». Jeg tror ikke det er riktig mann for United, sier Langerød.

Mangler poeng

- Hva tenker du om sesongen så langt?

- Det er for dårlig poengmessig, men interessant utviklingsmessig. Til at det er så mange spillere som ikke har prestert, så synes jeg det er greit. Vi skulle hatt fire poeng ekstra der både Burnley og Stoke burde vært slått, sier Langerød.

- Har Paul Pogba eller dyre kjøp skuffet deg?

- Pogba har variert mye mer enn jeg skulle ønske, men han er den jeg er minst bekymret for. Jeg er sikker på at han står fram ved en seinere anledning. Jeg er mer skuffet over Henrikh Mkhitaryan, som virkelig ikke har prestert som jeg hadde håpet, sier Langerød.

Engelsk eliteserie (12. runde, 16.00): Manchester U. – Arsenal 13.30, Crystal Palace – Manchester C., Everton – Swansea, Southampton – Liverpool, Stoke – Bournemouth, Sunderland – Hull, Watford – Leicester, Tottenham – West Ham 18.30.

Søndag: Middlesbrough – Chelsea 17.00.

Mandag: West Bromwich – Burnley 21.00.

Premier League:
Liverpool1182130-1426
Chelsea1181226-925
Manchester C.1173125-1024
Arsenal1173124-1124
Tottenham1156015-621
Manchester U.1153316-1318
Everton1153315-1318
Watford1143415-1915
Burnley1142511-1514
Southampton1134412-1213
West Bromwich1134412-1513
Stoke1134413-1813
Bournemouth1133513-1612
Leicester1133513-1812
Middlesbrough1125410-1211
Crystal Palace1132616-1911
West Ham1132611-2011
Hull1131710-2410
Swansea1112810-215
Sunderland111289-215

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!