Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fansens drøm: Shearer og Keegan

Kan bli manager-par i Newcastle.

(Dagbladet.no): Det var nok en del Newcastle-supportere som våknet med litt vondt i hodet i dag etter 0-6-julingen på Old Trafford i går kveld.

Da ble nok humøret langt bedre etter at de hadde bladd gjennom søndagsavisene i dag morges.

Der kunne de nemlig lese at klubbens noe populistiske eier Mike Ashley vil hente inn Kevin Keegan og Alan Shearer som managerduo.

Keegan fikk heltestatus på St. James\' Park først som spiller på åttitallet, deretter som klubbens mestvinnende manager etter andre verdenskrig, skriver Mail on Sunday.

Legendarisk

Alan Shearer ble tilsvarende legendarisk da han i 1996 vraket Manchester United til fordel for Keegans Newcastle. Newcastle-supporterne sang om Shearer mens baklengsmålene rant inn på Old Trafford i går.

Usikkerheten rundt Shearer er om klubben er villig til å ta sjansen på en manager uten annet enn spillererfaring. Derfor nevnes kombinasjonen Keegan og Shearer, men så spørs det om Shearer vil finne seg i å være assistent.

Bobby Robson, som var manager i klubben mellom 1999 og 2004, med Shearer som kaptein på laget, er ikke så sikker på det.

DRØMMEDUO: Få har høyere status på Tyneside enn Alan Shearer og Kevin Keegan. Her som henholdsvis landslagstrener og -kaptein i 2000. De triste minene skyldes at de ble slått ut av EM dagen før. Foto: Reuters/Scanpix
DRØMMEDUO: Få har høyere status på Tyneside enn Alan Shearer og Kevin Keegan. Her som henholdsvis landslagstrener og -kaptein i 2000. De triste minene skyldes at de ble slått ut av EM dagen før. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg vet at de fleste supporterne ville likt å få tilbake Kevin Keegan så Alan kunne lære fra ham. Men jeg ser ikke Shearer som noens nestkommanderende. Hvis noen skulle hentes inn, måtte han hjelpe Shearer heller enn motstatt, sier sir Bobby til Mail on Sunday.

Shearer-spøkelse

Robson sier han i 99 av 100 tilfeller ville ment at jobben som Newcastle-manager er for stor for en fersking, men at han ville gjort et unntak for Shearer, på bakgrunn av hans status og utstråling.

- Det er ikke hans skyld, men hvem som enn får jobben vil ha spøkelset til Shearer på skulderen på grunn av de sterke følelsene for ham i nordøst. Inntil han blir manager, vil aldri Shearer-faktoren bli borte. Så hvorfor ikke stoppe maset nå? spør Robson.

Han mener alt ligger til rette for Shearer.

- Han er tilgjengelig, bor i byen og er et ikon. Han har ikke managererfaring, men har masser av erfaring med storkamper.

- Shearer ikke klar

Tidligere styreformann og eier av Newcastle, nåværende visepresident sir John Hall, er skeptisk både til Shearer og kombinasjonen med Keegan.

- Alan er den mest helhjertede fotballspilleren jeg har møtt. Han vil bli en fantastisk manager, men jeg tror ikke han er klar for å komme inn ennå. Kevin har kanskje hatt sin tid i fotballen, og driver nå med andre ting, sier Hall ifølge Press Association.

Hall sier forøvrig at supportere han har snakket med ikke ville ha Harry Redknapp.

- De følte ikke at han er bedre enn Sam (Allardyce). Jeg har stor respekt for Gerard Houllier, og han kunne gjøre en god jobb i Newcastle, sier Hall.

IKKE ØNSKET AV FANSEN: - De synes ikke han er bedre enn Allardyce, sier tidligere klubbeier sir John Hall om Harry Redknapp.
AKTUELL: John Hall trekker fra Gerard Houllier som en god kandidat. Houllier trakk seg som Lyon-trener i fjor sommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media