BLE DYRT: Her jubler Ardian Gashi på Olympia etter Helsingborgs seriegull. Fansens inntog på matta kostet klubben 135 000 svenske kroner.
Foto: Björn Lindgren / Scanpix
BLE DYRT: Her jubler Ardian Gashi på Olympia etter Helsingborgs seriegull. Fansens inntog på matta kostet klubben 135 000 svenske kroner. Foto: Björn Lindgren / ScanpixVis mer

Fansens gullfeiring koster Helsingborg 115 000

Banestorming ble dyr.

Helsingborg bøtelegges med 115.000 kroner etter at et tusentall tilhengere tok seg inn på banen og feiret fotballklubbens seriegull.

Etter at dommeren blåste av Helsingborgs siste hjemmekamp mot AIK, veltet publikum tradisjonen tro inn på banen.

- Jeg er glad for at det var veldig mye glede den dagen og at det ikke var det minste spor av vold innblandet, men det er jo ikke verdt det, konstaterer Helsingborg-direktør Paul Myllenberg overfor Helsingborgs Dagblad.

Myllenberg sier at klubben var forberedt på at publikum ville feire på banen. Samtidig forklarer han at politiet og sikkerhetsvaktene valgte å konsentrere seg om å sikre en feiring uten dramatikk framfor å forhindre banestorming. Det er uansett sure penger klubben må ut med, mener direktøren.

- Et sted må jo pengene hentes. 135.000 (svenske) kroner hadde nesten holdt til en halv treningsleir.

Norske Ardian Gashi, Erlend Hanstveit, Jørgen Skjelvik og Thomas Sørum spilte for Helsingborg i sesongen som ga gull både i serie og cup.

(NTB)