FIS-regler skaper problemer

Fant årsaken til mystisk Østberg-kollaps

Etter å ha prestert stabilt i verdenstoppen og nesten vært på pallen i hvert eneste renn etter comebacket, var ikke Ingvild Flugstad Østberg til å kjenne igjen i Falun forrige helg. Nå har de funnet årsaken.

UVANLIG DAG PÅ JOBBEN: Ingvild Flugstad Østberg havnet på 19. plass på 10 km fristil i Falun. Nå har de funnet ut årsaken til den uvanlig svake dagen på jobben.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
UVANLIG DAG PÅ JOBBEN: Ingvild Flugstad Østberg havnet på 19. plass på 10 km fristil i Falun. Nå har de funnet ut årsaken til den uvanlig svake dagen på jobben. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter comebacket i desember har Ingvild Flugstad Østberg prestert svært stabilt denne vinteren - helt i den ypperste verdenstoppen.

Forrige sesongs verdenscupvinner ble blant annet den første til å slå Therese Johaug på et distanserenn denne sesongen i Toblach - og havnet til slutt på pallen i Tour de Ski sammenlagt.

Etter touren har Gjøvik-jenta stort sett vært verdens nest beste kvinnelige langrennsløper etter Johaug. Etter den spennende NM-duellen mellom venninnene på 15-kilometeren på Konnerud, var Østberg den heteste utfordreren til Johaug i Falun forrige helg.

Men 29-åringen fra Gjøvik - som var en seierskandidat - endte på en svært skuffende 19. plass på distanserennet i Falun, med hele seks norske kvinner foran seg.

På 10 kilometer fristil i Falun, hvor 18 år gamle Helene Marie Fossesholm ble nr. 5, var ikke Flugstad Østberg til å kjenne igjen og ble slått av løpere som hun normalt utklasser i distanselangrenn, deriblant Emma Ribom, Laura Mononen, Jonna Sundling og Katerina Razymova.

Hva skyldtes det? lurte nok mange på.

Forklaringen

Dagbladet kan nå fortelle hvorfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer