Fant balltreffen etter lunsj

Tilbake på par for turneringa og etter en god lunsj gikk Henrik Bjørnstad tilbake til driving rangen. Og fant balltreffen med jernene.

HONOLULU (Dagbladet): - Mot slutten satt det der det skulle, sier han til Dagbladet.no. - Da klarte jeg å bevege ballen dit jeg ville. Og sånn er golfen -alt er så marginalt.

- Jeg flyttet stancen (beina) to centimeter nærmere ballen og vips så var det greit.

Med musikk i ørene fra solbriller med MP3-spiller dunket Henrik Bjørnstad rundt 60 baller ble inn i sollyset og varmen mens store deler av det konkurrerende feltet fortsatt holdt på ute på banen. Han slo så svetten silte. Men hva de andre gutta scoret bak ryggen hans brydde han seg ikke et døyt om. Fram til den siste dagen av en turnering er nemlig golf stort sett en konkurranse mot en selv.

Hva de andre gjør har man ikke kontroll på uansett.

- Jeg kunne scoret lavere enn 67 hadde spillet mitt vært mer stabilt, sier Henrik Bjørnstad om tredjerunden som scoremessig var en stor oppmuntring. Jeg la igjen en del slag utpå der i dag også. Men man kan ikke få til alt, det er tidlig på sesongen og jeg er fortsatt litt rusten.

- Sånn sett kan du si at 67 er mer enn godkjent.

Bogey på hull 2 (Par 4) etter at driven fant vann til høyre var en trøblete start på lørdagen. Fram til hull 6 kunne det fort gått et par slag til om ikke putteren plutselig hadde begynt å virke. Men da Henrik Bjørnstad chipet inn fra greenkanten til birdie på det sjette fikk han det livet i runden han etterlyste på fredag.

Og vips så kom det en birdie på hull 8 (Par 4) også.

BOM: Med musikk i ørene slo Henrik Bjørnstad 60 baller på driving rangen etter lunsj. Og fant igjen balltreffen med jernene. Alle foto: Morten Pedersen
BOM: Med musikk i ørene slo Henrik Bjørnstad 60 baller på driving rangen etter lunsj. Og fant igjen balltreffen med jernene. Alle foto: Morten Pedersen Vis mer

Nye birdier på 10 (Par 4) og 12 (Par 4) ga plutselig litt fart i runden. Der og da så den norske PGA-proffen ut som en million. Teeskuddene gikk rett ned fairwayene og alt lå til rette for ytterligere avansement oppover resultatlista.

Inntil jernslagene sviktet. Igjen.

- Selvfølgelig er det kjedelig, men som sagt, sånt skjer. Det eneste man gjøre er å kjempe videre, sier Henrik Bjørnstad.

En ny bogey på hull 14 sendte scoren tilbake til svarte tall (+1). Og så skjedde det ikke noe mer _ bortsett fra at jernene fortsatt ikke ville være med å gjøre det morsomt _ før han limte andreslaget fra roughen på hull 18 (Par 5) til to og en halv meter for eagle oppover mot hullet. Og der og da var det få rundt greenen som tvilte på at den putten kom til å sitte.

Sjøl Henrik Bjørnstad var ganske sikker.

- Men jeg leste den feil, sier han. - Jeg trodde den skulle brekke til høyre og så gikk den til venstre, 20 centimeter fra hullet. Selvfølgelig litt irriterende det også, men jeg er i hvert fall tilbake på par.

- Og offensiv med tanke på sisterunden.

FORNØYD: En fornøyd Henrik Bjørnstad håper formen holder når alvoret starter igjen i Sony Open.