Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma:

Fant barn etter Romas kampanje

Roma kunne melde at det er seks savnede barn som er funnet gjennom deres kampanje på Twitter.

REDDER BARN: Roma startet en kampanje i sommer, der de etterlyser savnede barn hver gang en overgang annonseres. Foto: REUTERS / Alberto Lingria / File Photo / NTB Scanpix
REDDER BARN: Roma startet en kampanje i sommer, der de etterlyser savnede barn hver gang en overgang annonseres. Foto: REUTERS / Alberto Lingria / File Photo / NTB Scanpix Vis mer

Roma har siden i sommer gjennomført en noe spesiell måte å annonsere sine nye spillere på. De annonserer nye spillere på Twitter, som mange andre klubber gjør, men med en spesiell vri.

For når hver nysignering annonseres på Twitter, følger det med et bilde av et barn. Det barnet er savnet, og Roma bidrar dermed til leting etter bortkomne barn.

Og den siste tida har det kommet flere gledelige nyheter fra den italienske storklubben. De har lyktes i å finne seks barn som har blitt erklært savnet på deres Twitter-konto.

Det siste var en britisk gutt som ble meldt savnet av Roma da tyrkiske Mert Cetin ble annonsert som ny Roma-spiller.

- Nydelig julegave

BBC skriver at det er en 15 år gammel gutt fra Essex som ble funnet ved denne anledningen.

- Da jeg mottok nyheten at et annet savnet barn hadde blitt funnet, ble mitt hjerte fylt med glede. Jeg er sikker på at det var en nydelig julegave til ham og familien, sier Cetin, som har spilt tre ligakamper for Roma denne sesongen.

Briten som ble funnet nylig er den tredje briten som er funnet. De andre barna er én belgier og to kenyanere.

Hyller Roma

Veldedighetsorganisasjonen som Roma støtter, Missing People, fryder seg over Romas innsats.

- Det er fantastiske nyheter at enda en av de unge barna som var en del av AS Romas overgangsvideoer har blitt funnet. Vi er virkelig takknemlige overfor våre venner i AS Roma for å dele deres overgangsvideoer på sosiale medier tidligere dette året, og også dedikerer sosiale medier-poster for å prøve å finne gutter og jenter, sier Jo Youle, som er leder for organisasjonen.

Roma har i ganske lang tid vært kjent for sin Twitter-konto. Selv om de har jobbet med viktige saker som å finne savnede barn, bruker de også kontoen til å publisere mer humoristiske innlegg.

En godt mottatt Twitter-post kan gjerne få over 30.000 «likes». Som for eksempel denne: