Fant blodige sprøyter på spillerhotell

Sporting Lisboa mistenkes for doping etter Uefacup-kamp i Sverige.

Portugiserne slo Malmø FF 1-0 og sikret seg avansement til 2. runde med 3-0 sammenlagt i går.

Men dramaet utspilte seg mange timer tidligere. På hotellrommet til spillerne Anderson Polga og Roberto Seveno fant personalet to blodige sprøyter, melder svenske Aftonbladet.

Svensk politi ble varslet og rykket ut til Raddison-hotellet i Malmø. Under razziaen skal skal Sporting Lisboa-legen kranglet med klubbens sykepleiersker, som ifølge avisa hadde ansvaret for å samle inn sprøytene.

Ifølge Sporting-legen inneholdt injeksjonene multivitamin, for at spillerne raskere skal hente seg inn etter trening. Dopingekspert Ann-Mari Thurélius sier til Sydsvenska Dagbladet at hun tviler på forklaringen.

Malmø-politiet ville i går hente inn urinprøver fra portugiserne, men fikk ikke klarsignal fra juristene. I går kveld fløy portugiserne hjem til Lisboa.

Etter kampen tillot ikke det europeiske fotballforbundet dopingtesting av noen spillere, fordi prøvene ikke var planlagt på forhånd.

Lars-Christer Olsson i Uefa-ledelsen sier at de vil utrede det som har skjedd. Men han tviler på om Sporting-spillerne blir straffet, selv om undersøkelsene av sprøytene viser ulovlige midler.

- Det er veldig vanskelig å få noen dømt for doping. Det vet jeg av erfaring. Men vi skal utrede det som har skjedd, og jeg vil ikke kommentere før jeg vet mer, sier han.

Malmø FFs lagkaptein Hans Mattisson er sjokkert over dopingrazziaen på spillerhotellet.

- Har spillerne jukset er det utrolig. Man tror ikke det er sant. Har portugiserne dopet seg, så skal vi gå videre, sier Mattisson.

(Dagbladet.no)

REAGERER:</B> MFF-kaptein Hans Mattisson, her mot Joa Pinto, mener laget må gå videre i Uefacupen hvis portugiserne dopet seg.