Fant Diouf-gutta og Thioune for Molde - så ble han dumpet

- Jeg kan ikke fatte det, sier fotballspeider Jon Thorstensen. Nå hjelper han VIF i stedet.

GULLKALVER FOR MOLDE: Mame Biram Diouf, Mahktar Thioune og Pape Pate Diouf har ikke bare levert godt på banen for Molde - de har levert så det holder utenfor også. De to Diouf-gutta er solgt videre for til sammen 70 millioner kroner. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
GULLKALVER FOR MOLDE: Mame Biram Diouf, Mahktar Thioune og Pape Pate Diouf har ikke bare levert godt på banen for Molde - de har levert så det holder utenfor også. De to Diouf-gutta er solgt videre for til sammen 70 millioner kroner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf og Makhtar Thioune har alle vært nøkkelspillere for Molde i løpet av de fire, fem siste sesongene.

De to førstnevnte er blitt solgt til henholdsvis Manchester United og FC København for rundt 70 millioner kroner, mens Thioune etter forrige sesong gikk på lån til tyske Karlsruhe.

Mye av årsaken til at de tre senegaleserne havnet i Norge heter Jon «Såpa» Thorstensen. Siden midten av 90-tallet har fotballspeideren fra Oslo jobbet med å finne spillere fra det afrikanske kontinentet, med Senegal som base.

Thorstensen oppdaget Pate Diouf som 17-åring. I utgangspunktet sto Tromsø først i køen, men så ble Reidar Vågnes fra Molde med på speidertur til Afrika. På samme tur ble romsdalsklubben introdusert for Mame Biram Diouf og Makhtar Thioune. Men ettersom Molde først og fremst var på utkikk etter angrepsspillere, ble ikke Thioune vurdert seriøst på det tidspunktet.

Via omveier skulle uansett alle tre havne i Molde til slutt, og alle med stor suksess.

- Helt idiotisk Thorstensen selv er klar på Molde aldri ville fått spillerne uten hans medvirkning. Derfor opplever han det som et mysterium at Molde ikke har ønsket å videreføre samarbeidet, og at han knapt har hørt fra dem siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer