Fant doping hos italiensk sykkellag

Belgisk politi bekrefter nå å ha funnet dopingmidler på rommene til flere av rytterne til det italienske sykkellaget Acqua de Sapone.

Etter at en belgisk politimann så en av rytterne eller lederne fra laget kaste fra seg en pose med medisinske medikamenter i en søppeldunk lørdag, bestemte politiet seg for å aksjonere mot laget.

Hotellet der rytterne bor, mens de forbereder seg og lader opp til Flanders rundt, ble gjennomsøkt, og det ble funnet ulovlige preparater. Rytterne måtte også avgi dopingprøver i forbindelse med razziaen, men det er ikke ventet svar på disse prøvene før om en måneds tid, melder politiet.

Dansken Bo Hamburger kjører på det italienske laget, men han var ikke til stede i Belgia i påsken, for han kjører et italiensk etapperitt. Hamburger er således ikke direkte blandet inn i denne dopingsaken.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke konsekvenser det får for de rytterne som hadde dopingpreparater på rommene sine. Det er heller ikke kjent hvilke konsekvenser denne saken kommer til å få for laget.

(©NTB)