Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fant doping i friidrettsstjernes bil

Fransk politi etterforsker Gabriela Szabo etter at det forbudte stoffet actovegin er funnet i bilen hennes.

Funnet ble gjort på grensen mellom Frankrike og Italia, og det var en venn av familien som kjørte bilen, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

- Det er riktig at grensepolitiet i Menton undersøkte Gabrielas bil i flere timer i helgen. Det ble funnet er mistenkelig preparat, men vi vet ingenting om dette, sier Zsolt Gyongyossy, som er både trener og ektemannen til Szabo.

Den rumenske langdistanseløperen er kjent for sine skarpe uttalelser, som ofte har skapt vanskelighet for henne. I 2001 truet hun med å trekke seg fra VM i Edmonton fordi dopinganklagede Olga Jegorova fikk være med.

Den russiske løperen ble tatt med EPO i blodet etter en friidrettsgalla i Paris, men hun ble frikjent av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), fordi hun aldri avga en obligatorisk urinprøve.

- Jegorova er ingen verdig mester. Jeg bruker i alle all ikke EPO, sa Szabo etter VM-innsatsen, der hun vant sølv etter Jegorova.

Det rumenske friidrettslaget trener for tiden i Frankrike som ledd i VM-forberedelsene. Szabo skal verken ha vært i bilen eller i Frankrike da actovegin-stoffet ble funnet. Det blir sagt at hun befinner seg i Amsterdam.

(NTB)

ETTERFORSKES:</B> Politi fant et stoff utvinnet av kalveblod i Gabriela Szabos bil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media