Fant gullskiene to måneder før VM

- De er halve gullmedaljen.

GULLGUTT PÅ GULLSKI: Johannes Thingnes Bø (t.h.) ble verdensmester på sprinten i Kontiolahti i går. Han skjøt ni treff, og var raskest av samtlige i sporet. Det takker han et nytt skipar de fant for to måneder siden, som er det beste han noen gang har hatt. Til venstre storebror og bronsevinner Tarjei Bø. For første gang i historien inntok et brødrepar seierspallen i et skiskytter-VM sammen.
GULLGUTT PÅ GULLSKI: Johannes Thingnes Bø (t.h.) ble verdensmester på sprinten i Kontiolahti i går. Han skjøt ni treff, og var raskest av samtlige i sporet. Det takker han et nytt skipar de fant for to måneder siden, som er det beste han noen gang har hatt. Til venstre storebror og bronsevinner Tarjei Bø. For første gang i historien inntok et brødrepar seierspallen i et skiskytter-VM sammen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (21) vant VM-gull som senior på første forsøk, etter den fantastiske sprinten han leverte i guffent vintervær i Kontiolahti i går ettermiddag.

Dermed fulgte han opp en fra før av utrolig rekord i Nord-Karelen:

På åtte starter i Kontiolahti, så står han med sju seirer - deriblant fire av fire som senior. De tre første er gull i junior-VM fra tre år tilbake.

Hemmelighet På pressekonferansen i går spurte en finsk radioreporter hva som var hemmeligheten bak hans eventyrlige suksess i Kontiolahti, hvorpå Johannes fleipete svarte.

- Det er en hemmelighet jeg ikke kan fortelle før etter VM.

Overfor Dagbladet er han derimot veldig klar på at skiparet han har brukt i begge VM-øvelsene så langt (mixed-stafett og sprint) er det beste han noen gang har hatt.

Det er det samme paret som han vant verdenscupsprinten i Ruhpolding 17. januar med - og som allerede da ble de valgt ut som et potensialt gullpar i VM.

- Halve gullmedaljen - Jeg fikk skiparet dagen før sprinten i Ruhpolding. De er fantastisk gode og har æren for halve gullmedaljen. Du er nødt til å ha topp ski for å vinne her, og jeg gikk veldig fort på sprinten, sier Johannes Thingnes Bø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer