Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skremmende funn under legesjekk hos nytt lag:

Fant hjertefeil hos belgisk topprytter

Nå gir småbarnsfaren opp satsingen.

GIR SEG: Gianni Meersman tok to etappeseirer under Spania rundt i 2016. Nå har legene gjort skremmende funn. 31-åringen stanser toppidrettssatsingen på dagen. FOTO: AFP PHOTO / JAIME REINA
GIR SEG: Gianni Meersman tok to etappeseirer under Spania rundt i 2016. Nå har legene gjort skremmende funn. 31-åringen stanser toppidrettssatsingen på dagen. FOTO: AFP PHOTO / JAIME REINA Vis mer

(procycling.no): Det franske profflaget Fortuneo Vital Concept, meldte i løpet av nyttårshelga at spurteren Gianni Meersman legger opp med umiddelbar virkning.

31-åringen deltok på en vanlig helsesjekk i regi av laget. Der gjorde legene en skremmende oppdagelse:

- Uregelmessig hjerterytme og arrvev ble oppdaget. Videre tester bekreftet at dette kunne være helseskadelig dersom han fortsatte å drive med idrett på toppnivå, det tvang ham til å gjøre en vanskelig og dramatisk avgjørelse om å stanse karrieren med umiddelbar virkning, skriver laget.

To seirer i vueltaen

Meersman har syklet for Etixx-Quick Step siden 2013.

I 2016 tok han to etappeseirer under Spania rundt. Sesongen i forveien vant han Great Ocean Road Race og Handzame Classic.

BLOGG: Følg med på procycling.nos talentliste!

Sceneskiftet til fransk sykling skulle derimot aldri materialisere seg.

- Da jeg fikk nyheten for flere uker siden var jeg helt knust. Etter flere undersøkelser ble det bekreftet at helserisikoen ville vedvare om jeg fortsatte på toppnivå innenfor sykkelsporten. Spesialistene anbefalte meg å avslutte karrieren, forteller Meersman.

Hjemme i Belgia har han både kone og barn.

- Når jeg tenker på min kone og datter, som setter alt annet til side for min karriere, kunne jeg ikke ta denne sjansen. Sykkelsporten var ikke bare mitt yrke, men også lidenskapen min. Derfor smertet det veldig å ta denne avgjørelsen.

- Vanskelig for Gianni

Meersman har bedt om respekt fra mediene for seg selv og familien i denne perioden.

Fortuneo-sjef Emmanuel Hubert er selvsagt lei seg for det som har skjedd.

- Det er selvsagt et slag for laget vårt, men framfor alt er dette vanskelig for Gianni selv. Han er en engasjerende type og en flott sykkelrytter som vi så fram til å ha på laget vårt. Nå får han ikke muligheten til å kjøre i vår trøye, og det er selvsagt vondt å takle, sier Hubert.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling