Fant hus på 5 timer

Litt over klokka ett i går ettermiddag møtte Sam Hammam familien Drillo med en London-guide i venstrehanda. Fem timer seinere hadde den nye Wimbledon-manageren funnet seg husvære i den engelske hovedstaden.

- Vi så på et par hus og jeg regner med at vi tar det ene, sier Drillo til Dagbladet.

- Det er i hvert fall helt OK.

Drillo skal bo i nærheten av Wimbledons treningsfelt et godt stykke på sørsida av elva Themsen. Det bestemte han seg for veldig fort etter å ha tatt en kikk på London-kartet.

- Det må bli der nede fordi det er så mange fine grønne parker der, sa Drillo til Dagbladet hjemme i hagen etter at Wimbledon-tilbudet ble kjent for to uker siden.

Og i går ble det sånn.

Treningsfeltet først

Men:

Sam Hammam dro ikke Drillo rett til eiendomsmekleren i går. Første stopp på veien fra Heathrow var klubbens treningsfelt langs den meget traffikerte A3 - en av hovedårene sørover fra London sentrum.

- Klubben virker større enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Drillo. - Og det ser ut som om alt fungerer veldig bra. Det er mange folk som jobber her og alt virker ryddig og OK. Så langt har jeg bare positive opplevelser.

De negative vil først komme når engelske journalister innvaderer treningsfeltet, som aldri er stengt. Når Wimbledon øver gjør de det nemlig for åpne dører.

- Det er litt for offentlig, sier Drillo. - Derfor var vi også og så på et annet treningsfelt hvor mulighetene for å være for seg sjøl er større. Men slik det ser ut nå blir vi nok på det gamle stedet.

- Med åpne dører?

- Vi må få til en avtale med pressen. Vi må finne en fast dag i uka - jeg kan jo ikke ha pressekonferanser hver dag.

Penger til spillerkjøp

- Har du snakket med Sam Hammam om nye spillere?

- Vi er enige om at vi trenger folk, sier Drillo. _- Og jeg er blitt fortalt at det er penger til innkjøp. Men hvor mye vet jeg ikke. Det er sikkert litt avhengig av hvem de selger.

- Hva med Fredrik Kjølner?

- Jeg hadde håpet at det skulle gå i orden. Men nå tror jeg ikke det blir noe av. Det virker ikke sånn, sier Drillo.

Dagen i dag skal brukes til nye praktiske gjøremål i London. Og i kveld reiser Drillo tilbake til Oslo. Men 1. juli - når Wimbledon-spillerne kommer tilbake fra ferie - er han på plass som den første norske manageren i Premier League.

- Ja, da er jeg her. Helt sikkert, sier Drillo.

<B>PÅ PLASS I LONDON:</B> Familien Drillo, med manager-far Egil, kona Sigrun Vedelden og datteren Kine ble møtt av Wimbledon-sjef Sam Hammam på Heathroe i går ettermiddag. - Klubben virker større enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Drillo til Dagbladet.
<B>TRENINGSFELTET:</B> Drillo og Sigrun ankommer Wimbledons treningsfelt for første gang.