Fant ikke et eneste dopingspor i biffen

Dårlig nytt for Contador.

MÅ BEVISE USKYLD: WADA har testet gården og kuene som Alberto Contador mente ga ham clenbuterol i kroppen. De fant ingenting.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio Perez
MÅ BEVISE USKYLD: WADA har testet gården og kuene som Alberto Contador mente ga ham clenbuterol i kroppen. De fant ingenting.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio Perez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sykkelstjernen Alberto Contadors (27) forklaring om at forurenset kjøtt ga utslag i positiv dopingprøve i sommer, avvises av Verdens antidopingbyrå (WADA).

WADA-eksperter har testet kjøtt fra slakteren som solgte det og dyr fra gården kjøttet stammer fra, uten at et eneste spor etter clenbuterol er funnet.

Dermed blir det opp til Contador selv å bevise at kjøttet faktisk inneholdt stoffet.

Det spanske idrettsforbundet skal behandle saken mot den tredobbelte Tour de France-vinneren, og den nye WADA-rapporten kan bli et svært avgjørende bevis.

Den spanske avisen El Pais, som har sett rapporten, gir Contador følgende dom: «Større enn Tourmalet. Den største hindringen Contador noensinne må kjempe seg over for å bevise sin uskyld».

Kjøttet Contador og noen av hans lagkamerater skal ha spist før den positive dopingtesten ble avlagt i Tour de France 21. juli i år, ble kjøpt av en spansk rittarrangør i byen Irún i Nord-Spania.

WADA skal også ha lagt med en EU-rapport, der det er analysert 300.000 kjøttprøver i 2008. Kun én av prøvene viste kjøtt som var forurenset av clenbuterol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer