Fant keeperhelt på tekst-TV

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start-trener Jan Halvor Halvorsen lette etter en 3.-keeper, og så Dime Jankulovskis navn på tekst-TV. I går var 24-åringen Sørlandets keeperhelt.

I første omgang var litaueren høyt og lavt, reddet straffespark og stoppet overraskende Stabæk-skudd. Til pause ble han trampe-applaudert i garderoben.

- Dette kjennes veldig bra. Det kjennes rett å ha valgt Start, sier Jankulovski til Dagbladet.

Jan Halvor Halvorsens sjekketelefoner på 24-åringen endte med at han hentet keeperen til Kristiansand, og overbeviste ham om at Start var et klokt valg.

- Jeg var veldig skeptisk til å begynne med, men da jeg hadde snakket med Jan Halvor, skjønte jeg at dette kunne bli bra, sier Jankulovski.

- Uflaks

Den strålende førsteomgangen ble fulgt opp med 45 roligere minutter, men også en baklengs. Tre minutter etter hvilen måtte han kapitulere etter å ha gitt retur på et Christian Wilhelmsson-skudd. Den tok Peter Sand på hodet.

- Han kom så nær og skjøt så hardt at jeg ikke fikk opp armene. At returen havnet hos en Stabæk-spiller, var tilfeldig. Uflaks, sukker keeperen.

De 8876 tilskuerne på Kristiansand stadion ble stille etter scoringen, og lot hjemmelaget spille uten støtte en drøy halvtime. Da eksploderte de til gjengjeld, da Kimmo Tauriainen utliknet medaljekandidat Stabæks ledelse.

Skuffet Larsen

- Vi burde punktert kampen på 1- 0, vi hadde sjansene. Men dette var en kamp der vi ikke slapp oss løs. Jeg veit vi hadde mye mer inne, og jeg er skuffet over at vi ikke fikk det ut, sier Stabæk-sjef Gaute Larsen.

Start - Stabæk 1-1

Mål:
0-1 Peter Sand (48), 1-1 Kimmo Tauriainen (85)
BB:
Dime Jankulovski, Start

Men det var ikke bare at de blå ikke fikk det ut. Nyinnkjøpt Start-motor Donatas Vencevicius viste også at han vil gi keeper-Dime kamp om heltestatusen i Kristiansand. Med knallhard defensiv jobbing og kloke pasninger utfyller han Duracell-kaninene Ousman Nyan og Kristofer Hæstad perfekt. Hadde ikke dommeren blåst høyt og tydelig av etter 90 minutter i går, ville duoen Nyan/Hæstad løpt fremdeles. Dime Jankulovski har 1 A-landskamp for Litauen. Mot Norge i februar 2000.

GODT VALG: Det kjennes rett å ha valgt Start, sier Dime Jankulovski etter en strålende kamp. Og sånn føler vel Start det også.