Henny Reistad

Fant kjærligheten: - Ikke vært så lett

Rundt juletider fant Henny Reistad (22) lykken med håndballspiller Aksel Horgen (24). Nå gleder håndballkometen seg til etter sommeren, hvor hun tar et nytt steg både i håndballkarrieren og på kjærlighetsfronten.

STOR STJERNE: Henny Reistad har allerede vunnet EM og Champions League. Nå sikter hun mot OL-gull. Foto: Shutterstock editorial
STOR STJERNE: Henny Reistad har allerede vunnet EM og Champions League. Nå sikter hun mot OL-gull. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert

Det var tidligere i år at VG meldte nyheten om at de to håndballspillerne hadde funnet hverandre utenfor banen.

Horgen spiller til daglig i den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg, mens Reistad har vært sentral på Vipers fra Kristiansand, som har vært overlegne i Norge, og i mai gikk til topps i Champions League.

Avstandsforhold i coronatider har vært utfordrende, forteller Reistad til Dagbladet.

- Ikke lett

- Den våren her har det vært en lang periode uten å se hverandre, det har ikke vært så lett, forklarer hun.

Etter sommeren er det derimot slutt på den store avstanden. Da flytter Reistad til Esbjerg på Jylland, kun 12 mil unna kjæresten.

- Jeg gleder meg veldig til etter sommeren, og ser lyset i enden av tunnelen. Det gjør at jeg gleder meg ekstra til å flytte, men det var faktisk ikke hovedårsaken til at jeg skifter klubb, det er håndballkarrieren min som var det viktigste, påpeker Reistad.

22-åringen har hatt en enorm utvikling i Kristiansand siden overgangen fra Stabæk i 2018. Hun ble toppscorer i Champions League-finalen da Vipers slo Brest i mai, og blir en nøkkelspiller for det norske laget i OL i Tokyo.

- Jeg gleder meg helt utrolig mye, å spille OL er det store målet man har hatt helt siden man ble landslagsaktuell, smiler Reistad, som i desember i fjor fikk sitt første mesterskapsgull med Norge da håndballjentene vant EM.

- Vemodig

På den andre siden var det tungt å ta avskjed med Vipers-gjengen etter Champions League-triumfen.

- Det er selvfølgelig vemodig og dra fra en så fin gjeng. Vi har vunnet mye, og jeg er sikker på at vi kunne fortsatt å gjøre det. Men for min del var jeg klar for noe nytt, med spill i en bedre liga, og utvikle meg både som person og spiller, avslutter Reistad.

I neste uke starter OL i Tokyo. Overfor NTB sier Reistad at et OL-gull ville hengt høyest av alle merittene hennes.

– Ja, det er klart, men selvfølgelig var det stort å vinne Champions League og EM, sier Reistad, som har gått fra triumf til triumf den siste tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer