PILLEFUNN: En gjeng britiske sykkel-fans fant en pillebeholder i veikanten etter en større velt under Paris-Roubaix. Nå er de britiske antidoping-myndighetene koblet inn i jakten på å finne ut hva pillene inneholder. Foto: NTB Scanpix / Twitter.
PILLEFUNN: En gjeng britiske sykkel-fans fant en pillebeholder i veikanten etter en større velt under Paris-Roubaix. Nå er de britiske antidoping-myndighetene koblet inn i jakten på å finne ut hva pillene inneholder. Foto: NTB Scanpix / Twitter.Vis mer

Fant mystiske piller i veikanten etter velt i Paris-Roubaix

Falt ut av lomma til rytter.

(Dagbladet): Det gikk hardt utover både den ene og den andre under sykkelrittet Paris-Roubaix på søndag.

Alexander Kristoff var en av rytterne som gikk i bakken, og måtte til slutt bryte rittet. Men det var ikke bare ryttere som lå strødd i veikanten på den franske landsbygda. Det gjorde også et rør med piller.

Overkjørt, men intakt Etter ett av de mange veltene, ble et lite pillerør liggende igjen i veibanen. Dette skal ha falt ut av lomma til en av rytterne som måtte i bakken.

Tilfeldighetene ville ha det til at en gruppe britiske fans, som jobber for «Thames Medical», registrerte dette og plukket det opp.

Røret ble overkjørt av en følgebil, men selv om etiketten nå er uleselig forble beholderen intakt. Ordene «Test product» kan riktignok fortsatt skimtes.

De offentliggjorde deretter bilder av røret på Twitter, og det er her nyheten etterhvert ble plukket opp av sykkelmagasinet «Cycling Weekly».

Antidoping-myndigheter Etter å ha publisert bildene på Twitter, har stadig flere oppfordret finnerne til å kontakte det britiske antidoping-forbundet for å få innholdet testet. Og det kan nå se ut som antidoping-myndighetene har kommet på banen.

I en Tweet skriver nemlig Thames Medical følgende:

- UK Anti Doping er på det. De sender noen ned for å foreta et intervju og samle prøver.

Så gjenstår det å se om syklisten som mistet medikamentene har urent mel i posen, eller om det bare var Ibux han gjerne skulle hatt for å døyve smertene etter nærkontakt med den franske brosteinen.

SMELL: Alexander Kristoff var en av rytterne som måtte gi seg på grunn av velt. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
SMELL: Alexander Kristoff var en av rytterne som måtte gi seg på grunn av velt. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer