Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fant OL-formen

OL i Nagano nærmer seg. Det samme gjør toppformen til Ole Einar Bjørndalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytter-jaktstarten i Oberhof ble en jakt på Ole Einar Bjørndalen. Etter å ha slitt litt tidligere i sesongen, kom nordmannen i mål ett minutt foran nestemann - tyskeren Ricco Gross.

Bjørndalen gikk ut rett i rygg på lørdagens vinner Carsten Haymann. Etter et par hundre meter gikk Bjørndalen opp i tet - for godt. Og mest oppløftende: Grunnlaget for seieren ble lagt på standplass. To bom på 20 skudd i kraftig vind er han veldig godt fornøyd med.

- Tok meg tid

- Seieren i dag smakte utrolig godt. Jeg avgjorde med god skyting. Jeg tok meg god tid i de sterke vindkastene, og det lyktes jeg bra med, sier Bjørndalen til Dagbladet.
Med liknende standplass-ro i Nagano er Bjørndalen en norsk gullkandidat. Langrennsformen er han ikke redd for.

- Jeg gikk bedre i sporet på lørdag, men den fysiske formen er god, mener Bjørndalen.

Kvalik

Fjorårets verdenscuptoer ser derfor med optimisme mot lekene i Nagano - hvis han klarer å kvalifisere seg. Foreløpig har han 9. og 13. plass som best i årets verdenscup.

- Resultatmessig har jeg ikke vist noen ting individuelt så langt denne sesongen. Først må jeg kvalifisere meg, men sesongens mål er OL-medalje, understreker Bjørndalen.
Neste mulighet til å bevise at han er god nok for OL-laget kommer i verdenscupløpet i Ruhpolding førstkommende torsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!