Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fant pose med dop utenfor EM-hotell

Ny skandale i Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først gikk en svensk kulestøter på fylla, så ble tidligere og aktive svenske EM-stjerner pågrepet mistenkt for narkotikabruk.

Mandag ettermiddag ble Sverige og EM-byen av en mulig enda større skandale.

Den svenske avisa Expressen skriver mandag ettermiddag om et stort dopingfunn i søppelkasser like ved et av utøverhotellene i Göteborg.

Politiet i Göteborg ble tipset av en privatperson og fant en pose full av sprøyter, ampuller og det som likner på dopingmedikamenter ikke langt unna Hotell Opalen.

Seks land

Hotellet har vært hjemsted for utøvere fra seks land, inkludert en rekke russiske og polske deltakere. Utstyret bærer preg av å være brukt, skriver politiet i en pressemelding.

Litt seinere i dag gjorde politiet ytterligere et mistenkelig funn, en pose med utstyr som kan brukes til blodoverføring.

Medikamentene og posen skal ha vært merket med russisk tekst.

image: Fant pose med dop utenfor EM-hotell

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en pose med det vi tror er dopingpreparater, sier informasjonssjef Mats Glansberg i Västra Götalandspolisen til Göteborgsposten.

Mer enn en synder?

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken, og politiet har sendt funnet til analyse i sitt laboratorium.

Størrelsen på beslaget tyder på at det er snakk om utstyr for mer enn en person.

- Vi tror det her handler om preparater og medisinsk utstyr som brukes til doping. Men eksperter skal nå analysere funnet. Før resultatet foreligger kan vi ikke trekke flere slutninger, sier Glansberg til Dagens Nyheter.

DOPINGFUNNET: Politiet varslet i dag om sitt funn. Her er noe utstyret og kanylene som ble funnet i nærheten av et utøverhotell i Göteborg.