Fant seg sjøl og tapte

Da mange med Nils Arne Eggen i spissen mente RBK hadde mistet de offensive egenskapene - kom storspillet. Sammen med Øyvind Storflor og et sviende nederlag.

ATEN (Dagbladet): -  Selvfølgelig er det bittert, sier Ola By Rise til Dagbladet. -  Vi spilte jo en meget god fotballkamp. Men likevel - jeg er stolt sjøl om vi tapte.

-  Tar vi med oss dette spillet videre, er ingen ting umulig.

Mandag kveld ville ikke Ola By Rise kommentere Nils Arne Eggens utspill i Dagbladet om Rosenborgs offensive mangler. Han sa han ville snakke med Eggen først. Men i går kom det - uoppfordret.

-  Ryktene om at det offensive mønsteret vårt er visket ut, er betydelig overdrevet, sier By Rise.

-  Er det en hilsen til en spesielt?

-  Nei - eller jo, sier treneren.

Et lite ran

De første tjue minuttene var Rosenborgs lille engstelse denne kvelden. Uten grunn. Som alltid i Europa forventet de nemlig å få hjemmelaget i fleisen fra avspark. Men sjokkerende nok hadde ikke Panathinaikos annet enn en enorm midtstopper og Drillo-tidlige langballer i bakrommet.

Og slik fikk Rosenborg trygghet.

0- 1 til pause var i så måte et lite ran. Og veldig unødvendig. For da Gonzalez endelig vant en duell med Vidar Riseth etter 43 minutter, og dommeren ikke brydde seg om at det var en arm med i bildet da skuddet ble satt opp, var Espen Johnsen på feil sted til feil tid. Seks meter fra målstreken ble han et lett bytte for den presise volleyen.

-  Blodig urettferdig, sier Ola By Rise. -  Det var vi som burde ledet. Men ofte er det ikke nok å spille topp fotball.

-  Du må score også.

Men Rosenborg klarte ikke det, sjøl om hjemmelaget var et konstant bytte for trøndernes varierende og hurtige angrepsspill før pause. Øyvind Storflor var enorm på venstrekanten, herjet med sin back og skapte tre voldsomme målsjanser. Men Roar Strand headet den første i stolpen, Frode Johnsen traff ikke den andre da han var blank på den bakerste stolpen, og da Roar Strand fikk hodemulighet nummer to, ble han nesten knust i forsøket.

Som snittet luggen.

Litt isse på ballen, og Rosenborg hadde vært i føringen.

Med litt flaks ville de ledet komfortabelt.

Stolt av første omgang

For også Ørjan Berg, helt sjef på midtbanen, hadde vært innom treverket. Med en kanon av en volley fra 25 meter. Men sjøl om uttelingen ikke var i nærheten av prestasjonene, var det grunn til å håpe på mer.

Fordi Rosenborg hadde levert sin beste omgang for året.

-  Jeg er veldig stolt av første omgang, sier Ola By Rise. -  Og det sa jeg til gutta også - i pausen. For vi spilte oss til så mange store målsjanser at det nesten var merkelig at vi ikke scoret. Og det var bare å fortsette og håpe at vi ville lykkes.

Angrer ikke

Frode Johnsen fikk enn gigamulighet til rett etter pause. Og misset igjen. Det gjorde ikke Gonzalez da han vendte bort Vidar Riseth på 16-meterstreken. Og i marginenes kamp bekreftet skytteren hvem som hadde dem med seg.

Da han kilte ballen inn akkurat der stanga møter tverrliggeren.

Likevel ga ikke Rosenborg opp. De kjempet bare som ville. Og da Frode Johnsen endelig lykkes på et vådeskudd fra 40 meter, var det tre minutter tilleggstid igjen. Og enda mer håp.

-  Jeg trodde vi kunne klare det helt til dommeren blåste av, sier Ola By Rise.

-  Vi fikk jo et par kjempesjanser på overtid også. Og hadde Vidar truffet med den headinga i sluttsekundene, så ville han blitt helten.

-  Og alt annet ville vært glemt.

LYKTES IKKE: Frode Johnsen og Roar Strand hadde begge store sjanser til å score i første omgang. Men nesten hjelper ikke. - Jeg trodde vi skulle klare det helt til dommeren blåste av, sier Ola By Rise.