Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Fant sensitiv RBK-info på nettet

Derfor velger Ingebrigtsen å stenge enkelte treninger.

HAR TATT GREP: Kåre Ingebrigtsen jobber knallhardt med å få Rosenborg tilbake i godt, gammelt slag. Da passer det dårlig hvis alt de trener på ligger ute på nettet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR TATT GREP: Kåre Ingebrigtsen jobber knallhardt med å få Rosenborg tilbake i godt, gammelt slag. Da passer det dårlig hvis alt de trener på ligger ute på nettet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Trener Kåre Ingebrigtsen (52) bryter med en Rosenborg-tradisjon når han stenger enkelte treninger før kamp. Fredag skjedde det igjen - to dager før møtet med Start søndag.

Treninga var ikke mer stengt enn at det var mulig å se inn på Lerkendal fra flere vinkler hvis du gikk inn for det. Overfor Dagbladet erkjenner Ingebrigtsen at Nils Arne Eggen nok ikke ville gjort det sånn. Samtidig handler det om å ta hensyn til utviklingen.

Med mobilkameraer og internett kan sensitiv treningsinformasjon ligge ute før du vet ordet av det. Ingebrigtsen sier at det har skjedd.

- Vi gjør det (stenger treninger) mest for å være i ro. Vi jobber med struktur. Og som jeg har sagt tidligere: Vi oppdager at ting vi holder på å jobbe med er noe vi finner igjen på nettet.

SMILET PÅ LUR: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har fortsatt godt humør, tross en litt vaklende sesonginnledning.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SMILET PÅ LUR: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har fortsatt godt humør, tross en litt vaklende sesonginnledning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Rosenborg-bossen fortsetter:

- Vi prøver å ta våre forholdsregler vi også. Verden er i utvikling. Det er ikke sånn som på 90-tallet hvor det kunne være én journalist her. Det er mest for at vi ønsker å jobbe i ro og fred med struktur.

Sparringpartner

For Ingebrigtsen er Eggen fortatt en viktig sparringpartner og en medvirkende årsak til suksessen som RBK-trener. Eggen var en forfekter av åpne forhold.

- Hvordan ser han på stengte treninger?

- Vi har diskutert det, Nils og jeg. Etter behov synes han det er OK. Han vil nok si at vi skal ha alt åpent. Men så har verden endret seg litt. Vi finner analyse av spillet vårt på nettet. Hvis folk skal stå på treninga vår og legge det ut på nett, så må vi følge utviklingen vi også. Fotball handler om å være litt uforutsigbar. Vi kommer fortsatt til å spille 4-3-3. Men vi må ta noen forholdsregler.

Ikke minst kan Rosenborg få det i fleisen ute i Europa. Skal alt de gjør være åpent, vil det være vanskelig å ha overraskelser å by på overfor motstanderne. Stengte treninger er helt vanlig i alle klubber av et visst format. Ikke minst har det en psykologisk effekt der motstanderne blir tvunget til å tenke: «Hva pønsker de på nå, mon tro?»

Tok ekspertene på senga

Ingebrigtsen stengte også treninga før den imponerende 4-0-seieren over Molde. Utfallet tok ekspertene på senga: Plutselig befant Nicklas Bendtner seg på kant og Alexander Søderlund på topp i midten. Resultat: Bendtner var mye mer involvert i spillet. Han framsto som farlig i spillet ved å komme vinklet inn foran mål.

- Vi kan ikke komme opp med noe nytt hver gang vi har stengte treninger. Det er mest for å få fred og ro. Det er greit å prate og diskutere og være litt for oss selv.

Ingebrigtsen fortsetter:

- I perioder er det ganske mye folk på treninga. Det synes vi er kjempe-OK. Så er det rundt en halvtime i uka vi ønsker å være for oss selv. Det er egentlig det som er lukkinga.

Har svingt

Rosenborg har så langt svingt i prestasjonene. Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal har uttalt at klubben bør være bekymret for angrepsspillet. Fasit etter fem runder er én knallkamp mot Molde. Ellers har det vært ymse.

- Vi har slitt litt med å finne den faste formen for hvordan vi skal gjennomføre kamper, påpeker Ingebrigtsen.

- Men vi nærmer oss mer og mer. Vi gjorde en del dårlige valg mot Bodø/Glimt sist (vant 1-0). Det gjorde at vi ikke klarte å score flere mål og stenge kampen. Det er det vi jobber med. Hvordan vi kan endre valgene og gjøre det bedre.

- Hvordan ser du på møtet med Start?

- De har fått seg et par på kjeften. Da kommer de til Lerkendal skjerpet. Vi vet at alle lag som kommer hit springer til vi slår av lysene. Start er en ung gjeng med gode fotballspillere. Det blir en tøff batalje.

Eliteserien
Brann54109-213
Molde540110-612
Ranheim430110-89
Vålerenga530210-99
Strømsgodset522111-78
Rosenborg52218-48
Sarpsborg52218-58
Tromsø521210-87
Haugesund52128-77
Kristiansund51227-85
Sandefjord51229-125
Lillestrøm51136-94
Odd51134-84
Bodø/Glimt51043-83
Start41036-123
Stabæk50325-113
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media