- Fant sprøyter etter russere

Under ski-VM 1997 leide de ut huset til russere. I dag forteller ekteparet at de fant sprøyter etter Larissa Lazutina og co.

Larissa Lazutina og Olga Danilova avla begge positive A-prøver under OL i Salt Lake City. Dermed må de russiske jentene leve med spekulasjonene om at de har drevet som juksemakere i mange år.

I dag forteller et eldre ektepar i Trøndelag at de fant sprøyter og ampuller i søpla etter russerne i 1997. De leide ut huset til de russiske toppløperne.

Blant dem som bodde i huset var Larissa Lazutina, Olga Danilova, Ljubov Egorova, Julia Tsjepalova og Nina Gavriljuk, skriver Adresseavisen.

Verken Lazutina eller Danilova tok medaljer i Trondheim-VM.

- Jeg synes det var forfedelig, men fikk meg ikke til å angi noen som hadde vært gjester i mitt hus. Jeg kastet deg jeg jeg fant som var av sprøyter og glass som var tre-fire centimeter i diameter. De var pakket inn i plast og selve glassene var teipet rundt så skriften var skjult.

- Jeg tok av teipen og det stod noe med russisk skrift. Toppene var av plast. Legen deres gikk her hver dag. De hadde et massasjerom i kjelleren, sier kvinnen som ikke ønsker å stå fra med navn.

Egorova ble tatt for doping under Trondheim-VM og ekteparet koblet raskt sprøytefunnene med dopingavsløringen.

Også på ei hytta på Berkåk der både russiske ledere og utøvere bodde ble det gjort mistenkelige funn. På taket av ei hytte ble det funnet seks-sju sprøyter. Mannen som tok vare på sprøyta, lette i går etter den uten å finne den. Han har vurdert å sende inn sprøyta til analyse.

- Det blir så en tenker på det igjen når dopingskandalene dukker opp, sier mannen. Også han vil være anonym.

(Dagbladet.no)

KORT GLEDE:</B> Her feirer Larissa Lazutina seier på 30 km søndag. Da var A-prøven allerede positiv.