Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fant sprøyter i Astana-søppel under Touren

Lances Tour-team etterforskes i Frankrike.

ASTANA-SYKLISTER: Alberto Contafor kjørte inn til seier for Astana, mens Lance Armstrong ble treer i touren. Nå er laget under etterforskning etter sprøytefunn. Foto: AFP/PATRICK HERTZOG
ASTANA-SYKLISTER: Alberto Contafor kjørte inn til seier for Astana, mens Lance Armstrong ble treer i touren. Nå er laget under etterforskning etter sprøytefunn. Foto: AFP/PATRICK HERTZOG Vis mer

||| (Dagbladet.no): Årets Tour de France ble dominert av kasakhstanske laget Astana, både før, under og etter etappene.

Astana-kaptein Alberto Contador vant det prestisjefulle rittet, mens Lance Armstrong gjorde et mye omtalt comeback. De to kranglet også heftig underveis.

Nå er Astana muligens i trøbbel i Frankrike, det er mistanke om doping under etapperittet.

Sportsavisa L'Equipe skriver i dag at det er satt i gang etterforskning av profflaget. Årsaken er mistenkelige sprøyter funnet i en avfallscontainer teamet brukte underveis.

Alle lag fikk tildelt søppelkasser av arrangørene under Touren, for oppsamling av medisinsk avfall. Sprøytene som ble funnet i Astanas container skal nå analyseres på et laboratorium, for å se om de inneholder rester av forbudte stoffer.

Det er franske påtalemyndigheter som har satt igang de innledende undersøkelsene, skriver nyhetsbyrået AP.

Ingen ble doptatt under Tour de France i sommer, men i forrige uke ble det kjent at det franske antidopingbyrået beslagla store mengder medisiner fra flere lag under rittet. Det dreier seg om stoffer som ikke står på dopinglista, og som brukes av pasienter mot diabetes, høyt blodtrykk og muskelrykninger.

Det franske antidopingbyrået vil ikke offentliggjøre hvilke lag som oppbevarte de omtalte medisinene , fordi funnet fortsatt etterforskes.

Lance Armstrong har allerede forlatt Astana-laget for å sykle for nyopprettede Radioshack. Contador er fortsatt under kontrakt med laget, selv om han har ønsket seg vekk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media