Fantasilønn for Petter Solberg

Tjener 60 mill. i året.

Rallyføreren Petter Solberg kan tjene 60 millioner kroner i 2007, skriver VG.

Verdensmesteren fra 2003 hadde en skuffende sesong i fjor, men gjør et solid lønnsbyks foran sesongstarten i Monte Carlo denne uken.

Solberg skrev under en treårskontrakt med Subaru i juni i fjor. Han er garantert 45 millioner kroner i året, men med bonuser kan årslønnen øke til 50 millioner. I tillegg vil sponsorinntekter trolig sikre ham ytterligere ti millioner i 2007.

Dermed blir han den best betalte føreren i VM, foran Sebastien Loeb og Marcus Grönholm. Han tjener også dobbelt så mye i året som fotballessene John Carew, John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg spurte ikke om mer i lønn. Subaru kom med tilbudet, sier Solberg til VG.

Ettersom Solberg også er bosatt i skatteparadiset Monte Carlo, slipper han unna med bare fem prosent skatt.

(NTB)

HÅVER INN: Petter Solberg har inngått en treårsavtale med Subaru verdt 150 millioner kroner. I tillegg kommer årlige sponsorinntekter på 10 millioner kroner. At Petter Solberg er bosatt i Monte Carlo gjør at han slipper unna med bare fem prosent i skatt. Foto: Trond Tandberg
HÅVER INN: Petter Solberg har inngått en treårsavtale med Subaru verdt 150 millioner kroner. I tillegg kommer årlige sponsorinntekter på 10 millioner kroner. At Petter Solberg er bosatt i Monte Carlo gjør at han slipper unna med bare fem prosent i skatt. Foto: Trond Tandberg Vis mer
Fantasilønn for Petter Solberg