FANTASKI-ADVARSEL: Finn Hågen Krogh vet hvem han vil velge på Dagbladets nyvinning Fantaski, et virtuelt managerspill om langrenn. Samtidig advarer han brukerne mot ham selv i mange av helgene som venter. Video: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Dagbladet lanserer Fantaski

Fantaski-deadline. Du må gjøre dine bytter nå

Det tikker ned mot deadline i den første Fantaski-runden.

Dagbladet og Swix lanserte denne uka Fantaski, et managerspill for langrenn.

Og allerede på fredag starter første runde med minitouren på Lillehammer. Prologen til sprinten er fredag 09.30, og vi stenger spillet 08.30.

Det betyr at du må komme deg inn i alle ligaene du vil spille i og gjøre de siste endringene på laget ditt før 08.30 fredag morgen.

Når du har valgt tolv spillere blir laget ditt automatisk lagret, men du kan flytte fram og tilbake på utøverne så mye du vil før deadline.

Men husk, du må ha tolv spillere på laget ditt for å delta i runden! Har du færre blir ikke poengene dine registret.

Dette er for å sikre at ingen velger bare de dyreste spillerne.

Ta ut lag til hele runden

Ett annet viktig poeng er at du skal ta ut laget til hele runden på Lillehammer. Når deadlinen er passert, får du ikke gjøre endringer på laget i løpet av Lillehammer-helga.

Fredag er det fristil sprint, lørdag er det 10/15 kilometer fristil og på søndag er det 10/15 kilometer klassisk jaktstart for både kvinner og menn.

Spesielt med denne runden er at Lillehammer er en minitour. Det betyr at alle de som kommer topp 30 over de tre dagene, får ekstra poeng. Vinneren får for eksempel 200 ekstra poeng.

Så her blir det ekstra viktig å finne vinnerne og de som plasserer seg høyt opp i sammendraget.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Skinstads tips

Tidligere langrennssjef for Norge, Åge Skinstad, har også lagt vekt på det når han har plukket ut sine favoritter til helgas runde.

- Jeg velger Aleksandr Bolsjunov, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby på herresiden. Hos damene velger jeg Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla, sier Åge Skinstad.

Han legger til:

- Holund og (noen ganger) Halfvarsson er gode på Lillehammer. Det samme er Andrew Musgrave og antagelig de Fabiani. Parmakoski, Diggins og Bjornsen er også spennende på kvinnesiden.

PS. Maiken Caspersen Falla har meldt forfall til helgas konkurranse. Har du henne på laget, få henne ut!