Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fantastisk å være her

Suzann Pettersen har vært i Mosambik for å besøke skoler den siste uka.

STERKT MØTE: Suzann Pettersen har besøkt flere skoer sammen med Right To Play i Mosambik denne uka. Foto: Right to Play
STERKT MØTE: Suzann Pettersen har besøkt flere skoer sammen med Right To Play i Mosambik denne uka. Foto: Right to Play Vis mer

I september samlet Tuttas turnering Suzanns Pro Challenge inn mer enn 500 000 kroner til den veldedige organisasjonen Right To Play.

Da var superstjerner som Lorena Ochoa (30), Yani Tseng (23) og Annika Sörenstam (41) på plass i Oslo for å vise golfkunstene sine sammen med Tutta.

Denne uka har Tutta brukt til å besøke flere av organisasjonens prosjekter i det afrikanske landet Mosambik.

Besøket har gjort inntrykk på Europas suverent beste golfspiller på kvinnesiden.

- Det er fantastisk å være i Mosambik sammen med Right To Play for å observere det viktige arbeidet de gjør hver eneste dag for mer enn 43 000 barn her i landet. Jeg er utrolig glad for at vi sammen klarte å få inn et solid bidrag gjennom Suzann Pro Challenge, og at jeg selv er så heldig å få være med å følge opp flere av prosjektene som pengene har gått til, sier Tutta.

- Utrolig stolt
Hun ankom landet tirsdag, og besøkte da en skole i hovedstaden Maputo som Right To Play jobber med. Onsdag gikk turen til byen Xai Xai. Der besøkte hun to andre prosjekter onsdag og torsdag.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er en utrolig stolt ambassadør og at Right To Play gjør en helt rå jobb, forteller Tutta.

Hun har blant annet vært med på Global Peace Day, en aktivitetsdag der organisasjonen samler flere skoler.

- Det var unikt å oppleve Global Peace Day der flere skoler var samlet for å leke sammen. Dagen handler om å lære barna om fair play og lagånd gjennom lek og moro.

Reiser til Asia
Right To Play er strålende fornøyd med Tuttas besøk.

- Tutta har virkelig gjort en fenomenal jobb her borte, og det er lett å se at hun bryr seg om alle barna og det arbeidet vi gjør med dem, sier Mike Emery som jobber for Right To Play i Norge.

31-åringen avsluttet sitt besøk med å besøke ytterligere tre skoler fredag. I dag, lørdag, går turen videre til Malaysia der hun fortsetter sesongen med Sime Darby LPGA neste helg.