Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fantastisk å være tilbake i en rallybil

Men Petter Solberg vil ikke satse.

RALLY-MANN: Sveriges rallyelite sto sjanseløs tilbake i forsøket på å tukte Petter Solberg (39) i SM.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RALLY-MANN: Sveriges rallyelite sto sjanseløs tilbake i forsøket på å tukte Petter Solberg (39) i SM. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges rallyelite sto sjanseløs tilbake i forsøket på å tukte Petter Solberg (39). Den norske rallykongen var helt i sin egen klasse da han stilte som gjest i det svensk mesterskapet i sprintrally lørdag.

Det korte vinterrallyet ble kjørt over sju kilometer tre ganger, der siste fartsprøve var selve finalen. Solberg smadret feltet samtlige tre ganger, i finalen med 11 sekunder.

Petter Solberg sluttet med rallykjøring etter 2012-sesongen. 2003-verdensmesteren satser i stedet på VM i rallycross.

- Det var fantastisk å være tilbake i en rallybil. Jeg hadde ikke kjørt denne bilen siden 2011, og det ga meg skikkelig kick. Men jeg kommer ikke til å stille opp i annet enn løp som dette med det første. Rally er gøy og show, men rallycross er sporten jeg satser på, sa Petter Solberg.

Mens Solberg stilte i sin Citroën C4 WRC som han tok bronse med i rally-VM 2010, leide tidligere VM-fører og Ford-kollega Thomas Rådström en annen rallybil av nordmannen. Rådström kjørte inn til tre annenplasser, og ble etter løpet kåret til svensk mester.

Dermed gjorde Solbergs team rent bord i Sverige.

Nevøen Oscar Solberg (16) var onkelens kartleser i SM-løpet. Henning Solbergs sønn hadde aldri før lest rallynoter, og det var en god prestasjon å lose en tidligere verdensmester inn til SM-seier.

VM-sesongen i rallycross starter først i begynnelsen av mai. Om tre uker skal Petter Solberg forsøke å forsvare seieren i historisk klasse i Rally Sverige med sin kone, Pernilla, som kartleser.

(NTB)


Hele Norges coronakart