Fantastisk Arsenal-kveld

Banket Everton 7-0!

Vi fulgte kampen direkte

(Dagbladet.no): Dennis Bergkamp var i praktslag i det som kan ha vært hans siste hjemmekamp for Arsenal da Everton ble slått hele 7-0 i kveld. Hollenderen var involvert sterkt involvert i så og si alle hjemmelagets scoringer.

Det første kom allerede i det åttende spilleminutt. Bergkamp fant Robin van Persie med en perfekt pasning, og med et like perfekt løp var 1-0 et faktum. Robert Pires doblet ledelsen tre minutter senere etter en heading på sitt returen fra sitt eget skudd.

Så pøste Arsenal på framover og skapte en rekke sjanser.

Rart mål

Mål ble det imidlertid ikke før i det 37. minutt. Da var det kaptein Patrick Vieira som var frampå og lobbet ballen over keeper. Igjen var Bergkamp arkitekten.

Vieira og Van Persie gikk ut i pause, inn kom Thierry Henry og Mathieu Flamini.

Fem minutter ut i andre omgang kom Arsenals fjerde mål. Og det kom etter en merkelig situasjon:

Henry sto i 16-meteren og slo ballen tilbake. Den gikk imidlertid i beinet på Lee Carsley og inn igjen til Pires. Han hadde ingen problemer med å ekspedere gavepakka i mål.

Det er ikke bare Bergkamp som kan forsvinne fra Arsenal. Edú har for lengst signalisert at han vil bort etter årets sesong, og sånn sett var det trolig en planlagt avskjedsgave han fikk da han tok straffesparket Thierry Henry skaffet. Richard Wright var på ballen, men den smøg seg likevel inn ved stolperota til 5-0.

Samme plass

Så, 13 minutter før full tid, fikk Dennis Bergkamp skikkelig lønn for strevet. Han kjempet med seg ballen og satte fart mot Evertons mål. Da han fikk dempet ballen og sett opp, var det bare å dunke ballen forbi Wright til ellevill Highbury-jubel.

Fem minutter før slutt satte innbytter Flamini punktum, og kampen endte 7-0.

PS: Utfallet av kampen hadde ingen innvirkning på sluttresultatet i Premier League. Arsenal vil uansett blitt nummer to, mens Everton ender på fjerdeplass.

UTSPILT: Arsenal-kaptein Patrick Vieira lobber over Everton-keeper Richard Wright.