Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup Holmenkollen:

Fantastisk dag for brødrene Bø: - Nå har jeg to seire og han én

Johannes Thingnes Bø tok gull på fredagens sprint i Holmenkollen.

LYKKERUS: Begge brødrene Bø var storfornøyde etter fredagens sprint. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LYKKERUS: Begge brødrene Bø var storfornøyde etter fredagens sprint. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Yes, vi er ikke bortskjemte på seire! Nå må vi glede oss over det, sa Johannes Thingnes Bø til en samlet presse da det ble klart at han vant fredagens herresprint i Holmenkollen.

Dette er Thingnes Bøs 13. verdenscupseier. Martin Fourcade tok andreplassen, mens Anton Shipulin kom på tredje.

- Tarjei sa da han vant i Kollen at jeg aldri kom til å gjøre det, det er sånn han typisk sier. Nå har jeg to seire og han én. Ligger litt foran der ja, sa en blid Thingnes Bø, som lenge stod spent sammen med NRK-ekspertene mens én etter én utøver gikk inn bak han.

Thingnes Bø gikk inn tidlig i ledelse etter å ha skutt feilfritt på standplass, men måtte lenge vente for å være sikker på at seieren var hans.

- Siden jeg mistet mye tid på slutten, var jeg ikke sikker. Det var lenge å vente, sa Thingnes Bø på pressekonferansen etter sprinten.

- Dette betyr kjempemye, Holmenkollen var et mål for sesongen.

SPENT: Det tok lang tid før Johannes Thingnes Bø endelig fikk beskjeden om at han vant fredagens sprint. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes.
SPENT: Det tok lang tid før Johannes Thingnes Bø endelig fikk beskjeden om at han vant fredagens sprint. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes. Vis mer

- Beste løpet i år

Storebror Tarjei Bø gikk også et strålende løp, samtidig som han var kjempeglad på brorens vegne.

- Jeg er kjempeimponert, han har blitt så god til å skyte. Johannes har levert til tusen.

Nettopp skytinga har Thingnes Bø jobbet mye med den siste sesongen.

- Måten jeg jeg tenker på er litt annerledes. Jeg har tenkt at hver skyting skal være på tjue sekunder, nå tenker jeg at de bare skal være i midten. I dag var det i midten, sa Thingnes Bø, som la til at han føler seg mer selvsikker på standplass enn tidligere.

Tarjei Bø var også veldig fornøyd med sin sjetteplass.

- Det er det beste løpet jeg har gått i år. Det er veldig artig å være på hjemmebane og å få en opptur ved sesongslutt, sa storebror Bø, som fortalte at store deler av sesongen har handlet om å komme seg på beina og på startstreken.

- Ønsker ikke tenke på morgendagen

En mann som ikke var like fornøyd med sitt eget løp, var Ole Einar Bjørndalen.

- Åh, dette var årets tyngste fysiske løp. Det funka ikke i det hele tatt, sa Bjørndalen til Dagbladet da han gikk over målstreken.

Han ønsket ikke å tenke over morgendagen.

- Nå må jeg bare slappe av. Det var tungt fra start til mål. Ingen god sprint i dag.

Da Bjørndalen gikk inn, var det stor spenning rundt Thingnes Bø. Bjørndalen fryktet det verste.

- Jeg håper han vinner, jeg håper ikke det fryser på slik at det går raskt for de som kommer nå. Hvis det gjør det, sliter han.

Ingen skulle derimot ta igjen Thingnes Bø. Dermed går han først ut i morgendagens jaktstart.

De norske plasseringene var (1) Thingnes Bø, (6) Tarjei Bø, (20) Svendsen, (25) Gjesbakk, (33) L'Abee-Lund, (46) Bjørndalen, (53) Sjåstad Christiansen og (83) Skjelvik.

- Gode muligheter

Finske Mari Laukkanen vant kvinnenes sprint fredag. Den franske duoen Justine Braisaz og Anais Bescond tok andre- og tredjeplassen.

Marte Olsbu ble Norges beste med en sjetteplass. Hun er optimistisk før morgendagen.

- Det gikk veldig bra. Det er et kjempebra utgangspunkt for morgendagen. Det er veldig gode muligheter, bedre muligheter enn det jeg har hatt på veldig lenge i en jaktstart. Jeg gleder meg til å starte litt langt fremme for en gangs skyld, sa Marte Olsbu til Dagbladet etter løpet.

De norske plasseringene var (6) Olsbu, (12) Eckhoff, (25) Nicolaisen, (48) Tandrevold og (101) Erdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media