- Fantastisk dag for norsk herrehåndball

Sensasjonell EM-seier over Kroatia.

HELTEN: Espen Christensen kom inn i andre omgang og bidro sterkt til at Norge slo Kroatia i håndball-EM. Foto: NTB Scanpix
HELTEN: Espen Christensen kom inn i andre omgang og bidro sterkt til at Norge slo Kroatia i håndball-EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Kroatia 34-31.

Etter det sure ettmålstapet mot Island i den første EM-kampen for to dager siden, var det vanskelig å håpe på norsk EM-suksess.

Det er det ikke lenger. For da «nye Norge» virkelig måtte vinne, leverte Christian Berges mannskap en praktkamp, og banket EM-favorittene Kroatia 34-31 i Katowice.

- En fantastisk dag for norske herrehåndball, sa Frode Kyvåg i TV3s studio.

Dermed er gruppa plutselig vidåpen, og Norge har alle verdens muligheter til å gå inn i mellomrinden med et godt utgangspunkt.

Ikke minst fordi Hviterussland overraskene slo Island tidligere på dagen.
Smart keeperbytte Rolige og sindige Christian berge debuterer i mesterskap som landslagstrener. Men etter kampen i dag, har Berge mer enn bevist at han har de taktiske egenskapene som skal til for å «nesten-laget» et hakk videre.

Ikke minst var keeperbyttet i pausen avgjørende. Ole Erevik gjorde ingen direkte dårlig jobb, men tok heller ikke all verden bak et forsvar som til tider var rufsete. En redningsprosent på 18 prosent er ikke imponerende.

Berge satte inn Espen Christensen, som storspilte.

- Det var bare å spille med masse inspirasjon og energi, sier Christensen, som sammen med Kristian Bjørsen var banens beste, etterpå.

Og legger til:

- Det var superdeilig. Men det er dette som er jobben min her.

Med sjokk-seieren over kroatene i kveld, har norge all mulig sjanse til å gå til hovedrunden med poeng i sekken.

Og da kan alt skje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer