- Fantastisk evne til å være best når det gjelder

Våre nordiske naboer hyller Thorkildsen.

KALD FISK: Andreas Thorkildsen sammenliknes med Usain Bolt etter Nordens eneste gullmedalje i VM i Berlin. Nabolandene er imponert over nordmannens evne til å prestere i konkurranse. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
KALD FISK: Andreas Thorkildsen sammenliknes med Usain Bolt etter Nordens eneste gullmedalje i VM i Berlin. Nabolandene er imponert over nordmannens evne til å prestere i konkurranse. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen hylles av våre nordiske naboer etter gårsdagens historiske VM-gull i spydkast.

Nordmannen var suveren i Berlin, og gjorde konkurrentene til statister da han tok Nordens eneste gullmedalje i mesterskapet. Det imponerer.

- Thorkildsen har en fantastisk evne til å være best når det gjelder, selv om dette var hans første VM-gull. Men han har to strake OL-gull, og selv om han ligger under mot finnen Tero Pitkamaki i innbyrdes møter totalt sett, har han 5-1 mot finnen i mesterskap, skriver Aftonbladets kommentator Mats Wennerholm i sin oppsummering av mesterskapet.

Svensk TV4s Andreas Bjuner rangerer Thorkildsens seier som det tiende største øyeblikket i Berlin-VM. Usain Bolt topper naturlig nok den lista.

- Han har to OL-gull fra før, men dette var hans første VM-gull. Det skulle bli en kamp med Pitkämäki, men han hadde feber, var småskadd og kom ikke til sin rett. Det tar uansett ikke noe fra Thorkildsens prestasjon. Han bare slenger i vei det spydet og avgjør tidlig med et kast på 89,59 meter, skriver Bjuner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer